2. 3. 2012.

Tito Foto

Znate onaj glup osecaj kad kasno shvatite da vam je neko malo blago bilo ispred nosa a vi ga se niste masili? Upravo tako se osecam danas, gledajuci u fotografije koje je napravio Tito himself, a koje je pre dve godine Muzej istorije Jugoslavije izlozio pod imenom Tito Foto u Muzeju 25. maj.



Moje kravate


Smatram se povlascenom jer prema tom prostoru imam lican, blizak i topao odnos. Starije generacije studenata FPU razumece me – tamo smo godinama imali zavrsne izlozbe. To je bio jedini dovoljno velik, cist, modularan i bajno svetao prostor koji je mogao valjano da primi nase finalne studentske projekte. Muzej 25. maj je za nas predstavljao veliko finale, slavlje, okupljanje i zadovoljstvo postignutim. Kraj jedne i pocetak nove faze. Veliki prilaz tom muzeju ima adekvatno svecan ton, predstavlja odsutpnicu od ulice i saobracaja, stvarnog zivota. Izvojen na uzvisenju kao neko svetiliste, za nas studente ovo je bio savrseno svecani setting.

I eto, tamo sam mogla uzivati u sveze otkrivenoj kolekciji Titovih licnih foto beleski, a sada ih gledam u ovom izboru koji je pratio najavu izlozbe na RTS sajtu. Od 500 filmova lajka formata i oko 200 polaroid snimaka, ja uzivam i patim gledajuci ove sjajne fotke sa brutalno sirovim zigovima Muzeja istorije Jugoslavije.



Moj pas u rezidenciji

E da, da se razumemo, ne pricam ovde o politici, Jugoslaviji, nostalgiji, niti bilo cemu slicnom. Pricam o fotografijama, putovanjima, humoru. STILU.



Jovanka sa sestrom u ribolovu


Nase pudlice na Brionima


Docek na Rovinjskoj rivi


Moj fotograf Steva Rašeta


Moze li repriza izlozbe?
Pretty please?

12 коментара:

  1. Анониман2.3.12. 10:03

    Dakle! http://www.youtube.com/watch?v=TO1-jVDL5FQ

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam impresioniran. Da nisu Brozove fotografije, rekli bismo - obicni snapshots...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. hm, zanimljivo, ja ih vidim potpuno drugacije. mene nikad ne docekaju ovako na rovinjuskoj rivi ;D

      Избриши
  3. Haha, ove fotke pričaju o avtoru i baš kako kažeš, humor, stil i ja bi dodala vanity;)
    Baš zbog toga jer su njegove fotke, vidim male priče:)

    ОдговориИзбриши
  4. ...u smislu, da o njemu nešto znam, a da nije on, isto tako bi mi pričale, jedino, što bi mi trebalo više fantazije jer ne bi nala pozadinu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. pa da, njemu je cesto pred ocima bilo nesto nesvakidasnje. naravno, "vanity" jeste jedna od kljucnih reci ;)

      Избриши
  5. Анониман3.3.12. 13:02

    Mislim da nema potrebe ogradjivati se poslednjom recenicom u postu :))) Sve je toliko divno, skoro podjednako kao i ljupkost upravo te nostalgije, ne moze se pricati o ovakvim stvarima a zanemariti jugoslovenska strana price, jer ona je prosto postojala i sve ovo u njoj... Ali valjda danas nije trendy biti nostalgican u odnosu na Jugoslaviju, ili...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ma ja sam samo dovoljno mlada da je nisam svesno dozivela. raspala se kad sam bila na sredini osnovnog skolovanja, tada ti okviri ne znace mnogo. ali cula sam mnoge lepe stvari o njoj, a bogami ponesto i sama obisla ;}

      Избриши
  6. Awwwww...odjednom sam jugonostalgicna, iako sam zakasnila rodjenjem na tu zurku...

    psi na duseku <3

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails