7. 3. 2012.

Iconic Walls

Danas, legendarne tapete. Tri all-time favorita.

Kad pricamo o legendama, Fornasetti je u prvim redovima. Taj post sebi obecavam vec godinama, a nikako da ga srocim. Linkovi se mnoze, slike gomilaju, selekcija postaje sve komplikovanija. Poseta Parizu i susret sa Fornasetti Face tapetama, potsetio me na jednu jedinu sliku:




A onda, naravno, povezujuci filmolike sa filmskim scenama, kljucna srodna situacija je ona iz Tanenbaumovih, sa Margo Tanenbaum, that is Gwyneth Paltrow, u kupatilu. Zbog te scene, Scalamandre Zebre sa crvenom podlogom postale su, kao i Helvetica, jedna od njegovih kljucnih vizuelnih crtica. Cak je i knjiga o Wesu zebrirana inside and out.






I onda, kad smo vec zagazili u filmsku industriju i zaglavili se u L.A.-u, treca iconic presvlaka za zidove, Donghia Martinique wallpaper. Proslavio ih je Beverly Hills Hotel, za koji je dekorater Don Loper 1942. napravo ovu chic tropic mustru. Njihov Fountain Coffee Room je presvucem ovim bananinim liscem, fabulozno kontrastiranim ruzicastim salvetama koje prate boju ovog kultnog hotela.





Kao sto i Fornasetti tapeta nema kod proizvodjaca, Cole&Son, tako ni Martinique palmi nema u Donghia radnji, pa ne mogu da vam saopstim cene. Mozda su zato i iconic, zato sto su nedostupne.


6 коментара:

  1. Šta bih dala za ove tapete...osim što super izgledaju i cela prica je super! Sećam se da sam ih zapazila i u jednoj epizodi Will and Grace, u Grace-inom stanu.

    ОдговориИзбриши
  2. oh, koji izbor!
    ove zadnje su fantastične, baš se vidim kako ulazim u žutoj lepršavoj haljini, sa skarabej zelenim sandalima in crvenim ružem i naručujem martini;D

    ОдговориИзбриши
  3. Okej kolonijalna dekadencija i palme, ali zebre i Tenenbaumovi ipak pobedjuju :)

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails