4. 3. 2012.

Present is Bright!

Kao nekakav uvod u Triple Week, danasnji post predstavlja moje aktuelne fascinacije koje nastaju u kontaktu coveka i tableta. O, kako sam cekala trenutak kada ce pipanje obicnog kompjterskog ekrana postati ne samo prihvatljiva, nego cak i funkcionalna operacija!

I sada to vec skace na ludi novi nivo. Ko je mogao da pretpostavi da ce samo dve godine posle izlaska iPad-a jedna aplikacija za taj uredjaj dobiti oskara za kratki animirani film! Secate se, jos davno sam vam pisala o gospodinu Morisu Lesmoru. Sada mozemo da vidimo i ceo filmic.


I kakav to prostor otvara! Sto vreme vise prolazi, sve dublje se radi u materijalu. Ono sto me beskrajno raduje je prelazak udzbenika na tablete, pa ce tako nasi klinci (hopefully) uzivati u mnogo manje suvoparnom gradivu, a da im ni kicma pritom nece stradati pod teretom knjiga. O tome govori prva pokretna storija:





Kad smo vec kod promene percepcije i premestanja neceg poznatog u novi kontekst i savremene formate, nije li divno sto najzad mozete da dodirujete stara ulja na platnu. Ok, niste u muzeju, nema te teksture, ali zato imate tu carobnu privilegiju da porenete dosad nepokretno! Win some, lose some, tako je to u zivotu. I da, ovo je vrrrrlo pipav teren koji neopisivo lako moze da sklizne u kic. Ipak, ekipa iz CreativeApplications znala je sta radi i tako pred sobom imamo ovu treperavu magiju:




I jos, kad smo kod klasicne umetnosti u novom formatu, vrcavi Scott Garner napravio je ovu (ne bas tako) mrtvu prirodu:





There you go.
Nije buducnost svetla,
SADASNJOST je svetla!

2 коментара:

Related Posts with Thumbnails