22. 3. 2012.

Vodolija

Galerija Vodolija je nasa mala graficarska oaza. Nalazi se u zgradi Rektorata Univerziteta Umetnosti na Kosancicevom vencu. To je ona lepa zgrada koja sija na brdu kada grad gledate da Brankovog mosta.

U Vodoliji se laganim, ne toliko strogim tempom i bez rigoroznog plana, smenjuju izlozbe kakvih nema u gradu. Za mene, te izlozbe su biseri, a galerija jedna od nenamernih tajni Beograda. Ako Beograd ima neke vodice ili mape kakve sam pregledala spremajuci se za Pariz, Hidden Paris ili Free Paris, Vodolija bi tu morala da se nadje.

Moj tumblr bio vas je obavestio o izlozbi Milosa Cirica...

















... a trenutno je, i do daljnjeg, aktuelna izlozba naredne generacije Cirica, Rastka. I, posto vecina vas Rastka verovatno zna po ilustracijama i kratkim animiranim filmovima, sto jeste njegova glavna vokacija, ovog puta, na blesavoj (& hilarious) izlozbi crteza sa sednica u proteklih 15-ak godina, videcete koliko je Rastko vest sa slovima!











A, da, znate li za njegove sjajne knjigice? Jednu od njih, Slova kentauri, koja prica o ligaturama, objavili smo na Tipometru u cetiri dela. PRVI, DRUGI, TRECI, CETVRTI.











Bice vam zabavno i ako niste sadasnji ili bivsi student FPU, a ako jeste - bice desetostruko smesnije!

Ako setate Kosancicevim vencem, posle kafice u Skici, na putu za Velike stepenice, Beton halu ili na putu ka Knezu, gvirnite kroz vrata Rektorata i bacite pogled na aktuelnu izlozbu u galeriji Vodolija.

6 коментара:

  1. Анониман22.3.12. 11:47

    postoji šansa da prije uskrsa odem na jedan dan u beograd. zapisivala sam zanimljive destinacije koje si tu objavljivala, pa se nadam da ću barem nešto od toga vidjeti... :)

    ОдговориИзбриши
  2. taj ceo deo grada je nekako skroz magic, od one malene vinarije, pa sve do rektorata i vodolije
    <3

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ma imam najlepsi posao i radno mesto na svetu! ako svratis u vodoliju javi se mozda sam u zgradi pa da popijemo kafu sa automata ;)

      Избриши
  3. Baš sam sledeći petak u BGD-u pa ću verovatno svratiti... Nego, koliko često se tamo menjaju izložbe?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. pa... menjaju se po meri coveka. kad spremimo novu, postavimo je. ;)

      Избриши

Related Posts with Thumbnails