10. 10. 2010.

Tamagoyaki



Znate ono kada neko kaze da od svih kulinarskih radova ume samo jaje da isprzi. U Japanu ne bi mogao ni tom vestinom da se pohvali jer, dragi moji, japanski omlet nije zezanje.

Tamagoyaki ili dashimaki pravi se iz mnogo tanjusnih slojeva koji se pripremanjem urolaju u neverovatno paperjasti preukusni mali zuti rolat. Takoreci san. Slajsovi ovakvog rolata koriste se za sushi, ali ja bih i u mojoj non egg consuming situaciji mogla jedno dva puta godisnje mogla i solo da prozderem ozbiljnu kolicinu. Toliko je dobar taj japanski omlet.



Standardni recept kaze da vam je potrebno:
3 jaja
50 ml vode sa kasicicom dashi-ja (riblji bujon u prahu)
2 kasike secera (30g)

1 kasika
mirina
1 kasicica soja sosa


Plasim se da dashi ne moze da se kupi kod nas (al ima u Zagrebu, na trk odavde), ostalog ima. Uh da, treba vam i taj posebni tiganj. I naravno vestina u rangu ostalih japanskih martial arts. Evo kako majstor besprekorno priredjuje tamagoyaki:

3 коментара:

Related Posts with Thumbnails