21.10.2010.

FoodscapesCarl Warner fotografise pejzaze napravljene od hrane.

Mozda vam prva slika na ovoj velicini deluje kao sasvim obicna, malo sanjalacki doradjena fotografija ili hiperrealisticna ilustracija nekog toskanskog brdasceta, a mozda cete osetiti neku cudnu bizarnu notu, trag Alise, Bartona, neceg uvrnutog. Klik za zum na sliku i sve ce vam biti jasno.

To sto cini utisak gustog granja iz kog provirujemo je persun. Kameni zidici su napravljeni od pinjola, paprike glume cemprese, levi zbun od francuskog persuna, nisko zeleno rastinje je bosiljak, a kuce na uzvisenju su napravljene od sira. Kakav obrt, a!

A onda, ulazimo u jednu od tih sirnih kucica...Zavese su pasta, stolnjak je pasta, jastucic na stolici je pasta. Dva raviolija for your comfort. Cinije - polovine maslina i kapice pecuraka. Dalje tragajte sami. Pa onda, kad smo vec kod jastucica - balon od raviola:

carl warner foodscapes pasta

Jedan pravi zeleni pejzaz sa zbunjem od guste kovrdzave zelene salate, brokoli drvece i bunar od oljustenog i neoljustenog kikirikija...... pa brokoli drvece u glavnoj ulozi sa stazicom od palente i oblacima od karfiola...... savrseno sveza suma od celera...... i prelepa seoska scena sa hlebom u ulozi planina. Put od prezle, pljoske kamenog zida parcici hlebova i preko puta grumenje kamena od parmezana.Mul od grisina i - PLANINE OD PIREA!!!Hladno nordijsko more od plave ribe sa kucicama od lubenice...... i lagani talasi od lososa u predvece. Palme od mirodjije, stene od crnog hleba i kamenje od krompira. Pescana obala - zuti secer.Sve u svemu, kao put kroz nedace i konacni izlazak iz mracnih prasuma i pogled na sjajnim suncem obasjani rajski vrt.Kad smo vec kod new age food stylinga, znate li za knjigu Fulvia Bonavie A Matter of Taste? Evo tri tasne srcu mome bliske, a ima tu jos svacega. Druga, moja totalno omiljena je so Chanel...

4 коментара:

 1. ima li neki crtać sa ovim pejzazima... ? zelim da ga gledam odmah...
  :)))

  ОдговориИзбриши
 2. koje ludilo. zivela bih u brokoli shumi! :)

  ОдговориИзбриши
 3. Ne verujem!!!Pescana obala-zuti secer!Fenomenalno!

  ОдговориИзбриши
 4. @Marina daaaa, odlicna scenografija za crtac!

  @Jelena I'll have losos plazu ;)

  @Branislava Potpuno menja percepciju zutog zecera jel da!?

  ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails