24. 10. 2010.

Swedish Hasbeens



Inspiraciju za pravljenje obuce Swedish Hasbeens sazeli su u dve recenice: Her name was Anita and she was the hottest mum in all of southern Sweden in the 1970’s. While smoking Camel she screamed at her kids until her curlers fell out and just looked fabulous in her white high-heeled clogs.

Ispravne i odgovorno proizvedene od pocetka do kraja, sa trunkom i sasvim dovoljno quirkiness, rucno radjene u staroj ozivljenoj fabrici, od prave meke koze (to mi ipak tesko pada, da oderu zivotinju zbog mojih cipela...) koja se menja tokom vremena i zahteva starovremsko odrzavanje, drvo iz kontrolisanog uzgoja koje se ostecuje pri chvrkanju, pravi gumeni a ne PVC djon, rucna izrada.



Poreklo i koncept, oblik i upotrebljivost - mogu ciste savesti da izjavim da je ovo moj apsolutni prolecno/jesenji favorit. Plitke cizme kostaju 347€ i mislim da su totalno worth it. Ozbiljno razmisljam da ih kupim. Svedjani su, kao sto sam i ocekivala, napravili i convenient size chart pa mozete i po centimetrima svog stopala da potvrdite koji broj treba da kupite bez probanja. Malo tricky, ali za par ovih jednostavnih cizmi koje mogu da nosim uz SVE mozda se bacim u tu avanturu.



I ove duboke su kuuul, model isti, boje drugacije. Manje prirodne, ali jednako divne i oh so privlacne...





Sudeci po fotografiji koja nam pokazuje kako se habaju, i cizme mora da su kao san posle nekog vremena srcanog obozavanja, postenog nosenja i adekvatnog odrzavanja. Dakle, before...


... and after some time.

1 коментар:

Related Posts with Thumbnails