30. 10. 2010.

Downtown from Behind



O pet ja o Njujorku. Ne mogu da odolim. Tamo si svoj i pripadas instantly, i za to zelis da se oduzis ucestvovanjem u unapredjivanju grada.

Projekat za koji sam upravo saznala zahvaljujuci CoolHunting-u zove se Downtown from Behind.

Imate Njujork - savrsenu scenografiju sa savrsenim osvetljenjem, predivne ljude in their prime, mnogo para, odece, ideja i individualnosti. Sa tim materijalom Sartorialist i njegova Garance su odavno postali totalni default, a gomiletine following elite-wannabe i hipster/off fashion bloggera preplavljuju gornje kupatilo i kaplju kod lustera pravo u dnevnu sobu. U takvom miljeu Downtown from Behind je pravo istinsko osvezenje.

Fotografkinja Bridget Fleming fotografise pojedince koji doprinose razvoju Njujorka ispod 14-e ulice. Fotografise ih na ulici, na bajsu, sa ledja.













Pored podsticanja osecaja pripadnosti i doprinosa, ideja je da ovim projektom podstakne i zelene koncepte. Ono sto je ocigledno je koriscenje bicikla kao prevoznog sredstva a behind the scenes postoji jos inicijativa. Tekst o projektu zakljucuje sa:

Design Will Save The World.

3 коментара:

  1. Zaista jesu Sartorialist i Garance postali default. Ili je to samo nama koji ih redovno pratimo (iako nismo bili u NY)?
    U svakom slucaju, fejsbuskim jezikom, udaram big like na ideju, fotke i post :)

    ОдговориИзбриши
  2. Cute. Pitam se da li u NYC ima toliko dobrih projekata u poredjenju sa drugim mestima, ili grad jednostavno ima fanova pa se sve lepo zabelezi

    ОдговориИзбриши
  3. sa njim je fora sto su rezidenti fanovi, a ne samo mi koji ga volimo izdaleka :)

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails