9. 11. 2012.

Ateliers & Homes

Ako volite web magazine koji za vas posecuju i beleze divne zivotne i radne prostore, medju kojima su najpoznatiji Freunde von Freunden i The Selby, imam za vas par crtica na slicnoj liniji. In no particular order, to su ova tri:





Where They Create je projekat koji vodi fotograf Paul Barbera. On putuje po svetu i posecuje ateljee kreativaca raznih sorti. Tek ce vam cele foto price reci nesto o razlicitim atmosfereama koje Paul belezi cunjajuci po umetnickim jazbinama, ali verujem da ce vas privuci i ovako iscupane iz konteksta.


 









I dok Paul leti po zemaljskoj kugli, Jennifer Causey ne mrda iz Bruklina.



The Makers je njen projekat i izrastao u knjigu koja je upravo izasla iz stampe. Naziv knjige u potpunosti ce vam objasniti o cemu se radi: Brooklyn Makers: Food, Design, Craft, and Other Scenes from a Tactile Life. Medju njima su i Mast Bros, Odette, Saipua, Jewels of New York, Sunday Suppers, Best Made Co, Elephant Ceramics. Mnogi koje vec obozavam i o kojima sam vam pisala, a i neki novi za zavoleti. Uz slike, tu su i kratki intervjui.

















Nesto sto bi se najlakse opisalo kao japanska verzija FvF,


Lifecycling je projekat koji vodi Tadatomo Oshima. U kreiranju ovog istinskog online zen vrta pomazu mu tri fotografa, Masahiro Sanbe, Osamu Mase i Koomi Kim. Google prevod ce price o ljudima u cije kuce ulazite uciniti jos cudesnijim, jer taj skrckani japansko-englski prevod uvek deluje kao poezija. Ovo je web magazin koje ce vam otkriti koliko su japanski domovi istinski drugaciji od evropskih.
















7 коментара:

  1. Анониман9.11.12. 17:34

    oooo...hvala lepo...uvek po netu trazim tako nesto..jako sam se obradovala...veliki pozdrav :)
    i jedno pitanje: imate li vi neki Facebook Page da vas tako pratim?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. drago mi je da sam vas obradovala ovim postom.

      trudicu se da budem dovoljno zanimljiva da se vratite i bez podsetnika u vidu facebook strane. :)

      Избриши
  2. jako mi se sviđa pogled na cvetličarnu, kreativni mess, energija stvaranja, lepše nego bilo koji buket. baš bi se trebala dočepati ove knjige, jer tako rada virim u ambiente kde živi strast.
    baš sam uživala kad sam preko ovog filmića uživala u stvarnju sladkiša Lily Jones
    http://www.youtube.com/watch?v=pZZI7fHq1BI

    ОдговориИзбриши
  3. radionica koje se u nedelju pretvori u malu kavarnicu.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. pa sjajno. verujem da to moze samo u americi da se ostvari. u evropi sigurno postoji 300 propisa koji takve stvari onemogucavaju.

      Избриши

Related Posts with Thumbnails