1. 12. 2011.

Festive Balloons

Da li se to nova godina opasno brzo približava ili mi se čini?




Ja vam nisam nešto festive, ali ovako nešto me očas posla smesti u celebratory mood. Recimo da ove mini životinje od balona stavljam u sam vrh imaginarne liste želja.





Kreirao ih je KidRobot, prodavnica designer toys i ostalih zezalica.





Ove hipnotišuće metalize životinje od balona visoke su 3 inča {~7.7cm} i ima ih 6 u čoporu. Mačka, pudla, žirafa, medved, labud i jednorog. Zanimljiv izbor. Jednu od tih životinjica u jednoj od 9 boja dobićete kada za 8 dolara kupite blind box.





Oda slavlju i veštini savijanja cičećih i škripećih kobasičastih balona u razne oblike.




Nešto ih tu i tamo peckaju da su pokrali Džefa Kunsa, ali ja bih rekla da je, ako ćemo tako, i Kuns pokrao balondžije. Evo upravo sam pročitala sledeće: Koons has also threatened others under copyright, claiming that a gallery infringed his proprietary rights by selling bookends in the shape of balloon dogs. Koons abandoned that claim after the gallery filed a complaint for declaratory relief stating, "As virtually any clown can attest, no one owns the idea of making a balloon dog, and the shape created by twisting a balloon into a dog-like form is part of the public domain." (wiki)


Case closed. Evo magenta verzije Balloon Dog-a izloženog u Versaju. High chromium stainless steel. To bih BAŠ volela da vidim uživo.





I još, da ne zaboravim, Daisy Baloon nikako da stigne na red. To je projekat koji čine balloon artist Rie Hosokai i art director/graphic designer Takashi Kawada. Veza sa današnjom pričom je njihov Balloon Animal font, koji može da se baci u pogon pomoću aplikacije za iPhone.




 A onda, spremite se. Preko ove bubbly naftne mrlje od crne pudle...




... dolazimo do njihovih balonskih haljina.












I, iako je ova prethodna, bela, moj favorit, ne mogu da odolim da vam ne dodam i lebduće mlade. Jedan od novijih projekata Daisy Baloon su ove venčanice:









Balloon haute couture, that's what it is. 
.

9 коментара:

Related Posts with Thumbnails