30.11.2011.

Guggenheim PalettesS obzirom da su na mojoj novogodisnjoj listi zelja Pantone karte, palete koje je napravio njujorski Gugenhajm su right up my alley.

 


Sto Njujorkeri umeju da upakuju detalj i pretvore ga u magiju... to retko ko ume. Istorija i sadasnjost spakovani u korisno bez nepotrebnog sentimentalisanja. Njihove dve palete, kreirane u saradnji sa Fine Paints of Europe, sakupljaju i predstaljaju trajno od Gugenhajma.

Prva, paleta od 50 galerijskih tonova, sastoji se od boja od kojih je sacinjena sama zgrada. Boje spoljasnje fasade zgrade koju je projektovao Frenk Lojd Rajt, pa delovi enterijera, fiksni i promenljivi. Boje koje su bile podloge za razne postavke kroz istoriju muzeja, one koje su objedinjavale postavke ili isticale pojedinacna dela.

Druga, intenzivnija paleta, zove se Classical Colors, i predstavlja 150 tonova pronadjenih u slikama iz stalne postavke Gugenhajma. Sezan, van Gog, Kandinski. Delonej, de Kiriko.
Tako nepotrebno, tako predivno. Dostojanstveno i dopadljivo, kao istorija spakovana da vam stane u dzep. Kao vasa mala ekskluzivna kolekcija komada sljustenih zidova koji su bili paravan za najmocnije izlozbe koje je njujorski Gugenhajm ikada video...


9 коментара:

 1. @Aleksandra
  da ja sam imala fazu obozavanja te zute negde u dizajnerskoj :p

  @manja
  daaa!

  ОдговориИзбриши
 2. ..i pročitam poslednji pasus još jednom. Divno! Nepotrebno i neophodno jedno do drugog. Baš.

  ОдговориИзбриши
 3. The Ultimate Gift ...ja sam malo šelov, pa se zadovoljim sa kartom do NY anda back;)
  Biga Apple here I come!

  ОдговориИзбриши
 4. Анониман30.11.11. 21:17

  Divan post.Nema veze sa ovim ali obavezno pogledaj TheMakerieStudio.com i rad The great Omar.U stvari sve je to lepota boja...

  ОдговориИзбриши
 5. :)))
  Upravo ove boje odvajamo iz RAL karti kada radimo enterijere... Mirne, tople i milujuće...
  I ja bih od oba po jedan! :))) ok?

  ОдговориИзбриши
 6. i onda sve stanove u gugenhajm boje!

  ОдговориИзбриши
 7. da, sve stanove i kuce u gugenhajm boje...uh, definitivno dodajem i ovu paletu da upotpuni kolekciju. predivno!

  ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails