19.11.2011.

Babylonstoren


 Sve odlazi na cekanje i ova storija ulece preko reda.

Babylonstoren je jedna od najstarijih farmi u dolini Drakenstein, u lepom i dramaticnom pejzazu udaljenom 45 minuta od Kejp Tauna.


Ovaj posed od 200 hektara ima male i divne smestajne kapacitete (oko 360 evra nocenje sa doruckom), vocnjake, vinograd i restoran u kome priredjuju hranu od onoga sto na imanju gaje. Takozvana idealka.
Arhitektura evocira stare kolonijalne kuce iz te regije, iz 17 i 18. veka, u okolini Rta Dobre Nade. Ne da mi se nesto ni da citam o imanju, niti da vam repricavam, subota je, samo bih uzivala u Babylonstorenu. Kod njih je sada 19 stepeni. Svesto vas zanima citajte na Babylonstoren-u ili na Yatzeru.
Sve kako treba. Sve. I prostor za jogu.
A onda, dva sata posle joge, na klopu:

Ne znam sta je ovo i sta se sa tim radi, ali tako je lepo. Poljski nenametljivo i prirodno spektakularno.

Na njihovom blogu iskacu novosti o uzgajanju smokve, o novorodjenim curicima, novim listovima vinove loze, sve u ril tajmu, sve in season. Kao i njihov aktuelni, zimski jelovnik, koji i izgleda skladno bajno:

Eto. Sada sanjarim da samo ovo ja:


5 коментара:

 1. Južnoafrička republika mi je takva misterija i svi koji su je posetili, oduševljeni su. A ja nekako ne mogu (mentalno) uklopiti Crni kontinent za belim guskama na savršenoj zelenoj travi;)Ovo izgleda tako složeno, da je več kulisa;D
  Baš fini post in ideja kulinaričke ponude na belim sijajnim (kao nekad) pločicama me očarala.
  O onaj "drveni" cvet je cvet artičoke. Kod nas služi za dekoraciju.

  ОдговориИзбриши
 2. da, da, i meni je juznoafricka republika daleka i nejasna, a ovo mi ni malo ne pomaze u toj zbunjenosti :p
  uzgred, matilda:
  http://29.media.tumblr.com/tumblr_luw7p3hMd61qh7yo9o1_500.jpg
  ;)

  ОдговориИзбриши
 3. jeaaah, londonsk mjuzikali u pet popodne (jer posle ideš na večeru i tiket košta manje)..ko zna, možda ga i pogledam (odmah poguglala i scena je baš zabavna)u proleče kad idem u Grad. Do sada sam videla samo Chicago u mitskom Adelphiju in nisam ostala razočarana (untaoč svim predrasudama koje sam gajilo do ove grane pozorišta) Zbilja je neverovatno šta sve moraju obvladati glumci i skodam šešir!

  ОдговориИзбриши
 4. Uzitak za sva cula! Zaista se nikako ne uklapa i predstavu koju imam o Juznoafrickoj republici; licno me ona slika sa guskama vise asocira na recimo na neko vojvodjansko selo. Sa podatkom da je tamo sad 19 stepeni, deluje jos primamljivije. :)

  ОдговориИзбриши
 5. @matilda
  da da i meni sav cinizam pada u vodu kada vidim koliko se ti ljudi u mjuziklima daju i koji rad stoji iza toga.

  @anau
  mozda mi bas zbog te asocijacije na vojvodinu i lezi ;) bas sam razmisljala kako bih volela da ovako kod nas koncipiraju seoski turizam.

  ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails