23. 5. 2011.

Manga Plates



Ovi manga tanjiri su zapravo zavrsni rad koji je japanski dizajner Mika Tsutai napravio kao tacku na studije na Koyoto Insitute of Technology. Kadrovi iz stripova su postali podloga za uvek zivopisne tamosnje zalogajcice.



Ovi tanjirici menjanju kontekst hrane, ubacuju je u akcione scene...

















... a pojedinacna scena postaje prica u korelaciji sa drugim tanjirima kada se na sto donese jedan kompletan obrok.



Drama koju ove podloge unose u obred koji je za mene ultimativno miran dogadjaj, koncept projekta Manga plates je u mojoj glavi dovela u poziciju lelujanja izmedju svidjanja i nesvidjanja. Na plus stranu odvele su ga pored precizne besprekorne prezentacije, posebno ove komplet kompozicije. Ona prva i narocito ova poslednja. Savremena poezija bez food snobovanja.




8 коментара:

  1. Svidjaju mu se ovi jednostavniji, koji nisu presareni. A ostali su bas haosticni, unose nervozu a to mi ne treba dok jedem :)

    ОдговориИзбриши
  2. sve ,sve,ok tanjiri ,stripovi,cak i majce sa likovima,ali mi nije jasno zasto su im crtani filmovi tako bucni??!!! To je strasno,jos ako u kuci imas 10-godisnjaka koji te crtace obozava,pa onda ide red crtaca red igrica :)))

    ОдговориИзбриши
  3. Lepi su i kul je fora.Nisam do sada razmisljala o presarenosti, ali moram priznati da ste u pravu.

    ОдговориИзбриши
  4. @Jovana
    hehe, mogu da shvatim takav stav i ja sam lelujala ali je pobedila ljubav prema japanskoj pop kulturi :]

    @MaMarijana
    ahahaha tu patnju jos nisam spoznala, kad dodjem dotle, trazicu savet ;)

    @*lu*
    crna boja na beloj podlozi, stripovska igra mirnog i razigranog... graficki raj. sa japanskim klopicama savrsen balans. al ako ti ne lezi, ne lezi ti. i nema tu sta. :]

    ОдговориИзбриши
  5. meni je divno, pa sve lepo slozeno, sto kazes ti, mir i nemir u harmoniji, mala umetnicka dela..samo ne mogu da zamislim srpski obrok na ovim tanjirima :)

    ОдговориИзбриши
  6. Eeee ovo je već happy post! :) Nije me bilo nekoliko dana i prelistam prethodna javljanja kad sve nešto fusion! Super je ova ideja... A ja bi non stop "sushila" i kuvala samo da se igram sa kompozicijom... Ništa i ne bi jela! :DDD

    ОдговориИзбриши
  7. Meni je ovo predobro! Ne deluju mi ni malo napadno ili haoticno. A tek konacna kompozicija sa hranom na njima... ogladnela sam. :)

    ОдговориИзбриши
  8. @Barbara Ismailovic
    hahaha rasporena sarmica!
    ali naslo bi se nesto zen-like. recimo lepi komad proje, to mi sad pade na pamet ;]

    @Amelie
    hahaha koji si ti mali radar! jeste jeste malo je veselije iako vreme i dalje ljulja :p

    @Ana
    jeste, ove komplet kompozicije su ne-ve-ro-vatno snazne, elegantne i mladalacke. cudna kombinacija. nekom legne nekom ne. i meni je mljac.

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails