12.05.2011.

More from Louise

Ne znam da li ste do sada shvatili, I can be pretty obsessive. Zato ne pocinjem da igram igrice, zato ne krecem da resavam sudoku, zato retko idem u shopping. Ipak, svako malo, iza ugla, sacekaju me mini opsesije, pa vas tako u poslednje vreme zatrpavam delom gdje Fili.

Serviram u porcijama da fino svarite i spremite se za neku narednu turu. Ovolika lepota ne moze odjednom da se proguta.

Ovoga puta je povod knjiga Scripts: Elegant Lettering from Design's Golden Age koju su nam priredili Louise Fili i Steven Heller, njen muz. Samo pogledajte ovu koricu. Gledajte je samo...Masterpiece.

Unutrasnje strane, dvolisti, pucaju od snage, vrednosti, tezine. Inspiracije.
Kako se osecam? Kao da nam poklanjaju kovceg s blagom!

A onda, na sve to, gdja Fili je pocela da pise blog na sajtu Design Observer i prvim postom nam daje dragoceni uvid u svoju kolekciju italijanskih metalnih kutija, pakovanja za hranu.

Ono sto je potpuno divno je da trunku italijanskog grafickog ludila/majtorstva mozemo imati u svojoj kuci svaki bogovetni dan. Ja se ovih dana silno radujem praznoj konzervi u kojoj je nekoc bio pelat.I tako me je ova najnovija knjiga potsetila da su mi na wish listi na Amazonu sve njene knjige. Italianissimo,

Link
naaaaravno, The Civilized Shopper's Guide to Florence,a ovu knjigu ogranicenog i razgrabljenog tiraza A Designer’s Guide to Italy ne mogu ni da komentarisem...Sve to u setnji po Italiji butnem u da Vinci Tote i... addio!
Arrivederci!


.

5 коментара:

 1. auuuu al' si me zaludela:)))) muzika pa ona Olivia,pa sad ovaj blog Louise Fili,znaci sad necu nista da radim samo cu da istrazujem:)))),a na poslu sam:)))

  Ti si Jano kao moderna enciklopedija cool stvari:)))) Kakva bi to knjiga bila sa sve ilustracijama...hm mozda te jednog dana i citamo u nekom drugom izdanju:)))

  ОдговориИзбриши
 2. covece, kakav majstorluk! jel imas knjigu? imas, naravno. :)

  ОдговориИзбриши
 3. ovde nemam vise sta reci,potpisujem MaM!!!

  ОдговориИзбриши
 4. Da, u pravu si... Bolje priča u dva posta da ide. :) Metalne kutijice i onaj Shoppers Guide to Florence su me kupili! *

  ОдговориИзбриши
 5. bloggerov neobicni pad razultirao je privremenim ukidanjem postova objavljenih 12. maja pa sam ponovnim objavljivanjem posta o Louise Fili ostala bez nekoliko divnih komentara. sva sreca, dobila sam ih i u inbox. evo ih:

  MaMarijana:
  auuuu al' si me zaludela:)))) muzika pa ona Olivia,pa sad ovaj blog Louise Fili,znaci sad necu nista da radim samo cu da istrazujem:)))),a na poslu sam:)))

  Ti si Jano kao moderna enciklopedija cool stvari:)))) Kakva bi to knjiga bila sa sve ilustracijama...hm mozda te jednog dana i citamo u nekom drugom izdanju:)))

  jovana:
  covece, kakav majstorluk! jel imas knjigu? imas, naravno. :)

  Jelena MS:
  ovde nemam vise sta reci,potpisujem MaM!!!

  Amelie:
  Da, u pravu si... Bolje priča u dva posta da ide. :) Metalne kutijice i onaj Shoppers Guide to Florence su me kupili! *

  ~~~~~

  hvala vam devojke!

  ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails