11. 5. 2011.

Razred 2011.



Omiljeni sadzaj na TV-u ovih dana? Reality shows. Ne oni mutirani, van kontrole i mimo mozga. Pricam o smislenim, zabavnim, edukativnim i prijatnim za oko. Dobro produciranim i doslednim u kvalitetu.

S obzirom da su dva od tri omiljena Kitchen Nightmares i Masterchef, jasno vam je da je Gordon Remzi neprikosnoveni car u mom reality show svetu. Ovih dana krecem na netu da ljustim epizode Hell's Kitchen i The F Word.

Uglavnom, treci od tih top tri, i tema danasnjeg posta je emisija za koju uopste nisam shvatila da je reality show dok nisam o njoj procackala po netu.




Radi se o serijalu Razred 2011. koji se prikazuje na HRT1 cetvrtkom u 21.10 i koji je napravljen po modelu svedske kuce Strix ciji je Class of 07 doziveo neverovatan uspeh. Do sada smo videli 6 od 16 polucasovnih epizoda u kojoj se najbolji hrvatski predavaci iz sest glavnih predmeta (matematika, engleski, hrvatski, fizika, hemija, biologija) uz pomoc jednako visprenog skolskog psihologa hvataju u kostac sa izazovom da jedan razred Hemijske skole, koja slovi za jednu od skola ciji ucenici postizu najlosije rezlutate na prijemnim ispitima za fakultet, tu situaciju dramaticno poprave.





Metode, pristup, tretman, nacin komuniciranja, zdrav razum, domisljatost, inovativnost, trud... Pa vaspitanje i obrazovanje, sredina i ocekivanja, prepreke i cenzura... kako unaprediti obrazovni sistem. Ne pricam o novim tablama, projektorima, stolicama i krecenju. Pricam o prenosenju znanja, slusanju, komunikaciji, davanju. Ma, milina za gledanje. Ucim kako da budem bolji nastavnik, kako jos bolje da slusam, brze reagujem, preciznije govorim.





Zakacila bih vam i neki segment neke od epizoda ali nemam embed opciju. Preturajte po Razred2011. facebook grupi, a upravo su izgradili i zvanicni sajt.


Ove nedelje emituje se 7. epizoda, i vanredno ce (zbog sutrasnjeg drugog nastavka ovogodisnje Evrovizija trilogije) biti prikazana danas u 21.30, takodje na HRT1.


Preporuka za danas!

.

3 коментара:

  1. Meni je isto super taj razred, iako ga ne stignem gledat svaki put. Osim što sam veliki fan psihologinje koja to vodi, sviđa mi se da se napokon prikazuju mladi ljudi u nekom pozitivnom kontekstu, mislim da oni nisu ni svjesni koliko su nevidljivi u medijima. Jedino što mi pada na pamet di se pojavljuju teenageri je Parlaonica, ali to nisu baš tipični mladi s kojima se većina poistovjećuje. Ovi su mi baš ono tipični prosječni mladi sa svim njihovim teškoćama, kakve i ja srećem na poslu.

    ОдговориИзбриши
  2. jeste, obicni su i divni! divni su jer su nastavnici divni prema njima. svakom prema zasluzi, naravno.

    ОдговориИзбриши
  3. Ovo moooooram gledati... Cackacu po netu... Nesto sam slichno gledala davno isto na nekoj odhrvatskih stanica... hvala Jano!!!

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails