7. 7. 2010.

E.V.O.O.



Pateci za odmorom sanjarim o Istri koja nas i ove godine ceka sirom rasirenih ruku. God we love Istria! I tartufe, i Startas, i Premanturu, sve. Tamo se osecamo kao kod kuce, a kod Marije i Draga, nasih rovinjskih gazda, kao kod rodjaka. Ali stvarno.

Neka od lokalnih vina i maslinovih ulja cekaju po nesto visoj ceni na rafovima marketa, a za neka druga treba se potruditi i krenuti u potragu. Ako krenete do nezaobilaznog Mosta 52, usput su vam vinarija Kozlovic, maslinovo gospodje Buršić u Brtonigli i nesto dalje Ipša, u mestu Livade, blizu Oprtalja, Motovuna.

Mnogo volim njihov dizajn. Ime jednostavno ispisano Bodonijem i smesteno u zeleni krug malo deformisan tako da zazvuci na maslinu. I onda taj logo ovako elegantno pozicioniran u dizajnu pakovanja, na etiketi i kutiji. Skroz simpa. Dizajn: trans-id.




Putujemo kroz Istru u potrazi za Livadama:










pics via Ipsa

A onda to drugo hrvatsko maslinovo ulje koje nije istarsko, ali mi uvek padne na pamet zbog tog neobicno lepog dizajna pakovanja - Bračko. Dizajn - studio Tridvajedan, isti onaj koji je spakovao Zdenku sa tartufima. Kad smo vec kod Istre i tartufa.

Divne fotke koje pricaju o atmosferi, rustika i inovacija...

brachia olive oil mood

Deluks pakovanje sa ovim dozatorskim pipkom...







... sa teksturom kartona nalik drvetu premalanom u belo.



Linija ovih maslinovih ulja sastoji se od ovog bazicnog i dva frizirana - jedno limunom, drugo cilijem.



brachia olive oil mood
pics via Tridvajedan

Divota.

A, da, ako vam naslov nije jasan, to je skracenica koju sam pokupila od Oprine pulenke Rejcel Rej - E.V.O.O. for Extra Virgin Olive Oil.

FURTHER READING:
delicious magazinov gourmet vodic po Istri

.....................................................................................

4 коментара:

  1. Анониман7.7.10. 09:59

    proveli skoro ceo jun na Visu, lavanda u cvatu i divlji ruzmarin. kapar koji ima najdivniji cvet koji dodje posle onog dela koji stavljamo u salate, ma doslo mi je i cvet da pojedem, a raste onako iz kamena kao najdivniji detalj. stajao je svako jutro svez u velikoj providnoj improvizovanoj vazici zajedno sa lavandom i ruzmarinom! mmmmmm dusa mi se napojila mirisima i bojama mora i prirode! Maslinovo sam dobila od nase drage Ljiljane Surbek, kao i flasu domaceg mladog crnog vina! deca su ceo dan plivala ronila i pecala, nisu ni primetili da nemaju televizor, racunar, telefon! A maslinovo gospodje Surbek je vrhunsko, mada malo manje dizajnirano, a da i Paski sir mmmmm zelim da propustim sve i da se vratim tamo bar jos samo malo za ovo leto! Jelena

    ОдговориИзбриши
  2. ooooo ovo zvuci magicno. ima li negde slika te divne prirode za pogledati? :)

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман13.7.10. 10:52

    sve je uslo u tefter :D

    arigato.

    Jasmina Jokic

    ОдговориИзбриши
  4. bice jos uskoro povodom istre, so stay tuned ;p

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails