30. 7. 2010.

Prettyzm



U slikarskom svetu danasnjice postoji jedna cudesna nisha. Slikari koji slikaju slatkise. Njen head master je Wayne Thiebaud (Tibo) i, iako je ovo trebalo da bude prica o njegovom umetnickom nasledniku, ipak moram zapoceti Tiboom. Njegova je i uvodna slika. Kolaci od juce ;p



Now, Will Cotton (o kakvo ime!) je umetost sa slatkisima u ulozi subjekta doveo na nove, nezamislive nivoe. Zunuo ih je u nebo.

U umetnickim poduhvatima iz razlicitih faza ujednaceno je snazan, sa razlicitim intenzitetom ofanzivnosti, preuzimanja spotlighta i obaranja s nogu. Evo kako je izgledalo kada je u okviru dogadjaja u organizaciji gigantskih njujorkera Partners&Spade pravio kolace kako bi popularizovao svoju umetnost. (via NYTmag)



A tu je i Macaroon Garden iz 2005, na koje nemam mnogo komentara...



U sustini, dva segmenta iz clanka o njemu na Wikipediji govore dosta.

Prvi: William Cotton (born 1965 in Melrose, Massachusetts, U.S.) is an American painter. His work primarily features landscapes composed of sweets, often inhabited by human subjects. Will Cotton lives and works in New York City.

I drugi: The paintings often feature scenery made up entirely of pastries, candy and melting ice cream. He creates elaborate maquettes of these settings from real baked goods made in his Manhattan studio as a visual source for the final works.

Nekoliko slika, pa tragajte sami dalje.








Prettyzm. Tako je Will Cotton neoficijelno nazvao sliku koja se zvanicno zove samo Pretty. I to je upravo rec koja mi je trebala za naslov ovog posta. Prettyzm! Kakva rec!

..........................................................................................

1 коментар:

  1. Predivno!!! Ako ikad otvorim cupcake butik, biče nešto takvo na plafonu;) Dita Von Teese meets double choco cream:D

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails