05.07.2010.

Laura Stoddart

Laura Stoddart je ilustratorka iz Liverpula koja ima poseban, vanvremenski damski stil, moderan i starinski u isto vreme.

Za mene je poseban bonus to sto cesto naslove, podnaslove i poneki detalj - tekstualnu belesku, specificno klasicno i umeksano iscrta.

laura stoddart cover

Strpljivo isctrkano, kontrolisano istrikano, listic po listic. Oblikovano u stilizovane trodimenzionalne oblike uz pomoc samo nekoliko tonova pitomih boja.Drvece je njena specijalnost, tu izduzena tanjusna krhka stabla dirljivo stameno drze teske pune krosnje duboko zelenih kao alge, klasicno zelenih i sivo plavo golubije zelenkastih tonova...

... a kolekcije, spiskovi i nabrajanja cine posebno fascinantne slike...Knjige koje je ilustrovala su od onih koje i pored toga sto sebi ponavljate da ce vam praviti bespotrebni baggage kupite zato sto vas ocaraju i svaki naredni put kad ih otvorite u trenu transponuju u taj isti tanani svet.

Elegancija, svezina, tisina i radost spakovani u ove sofisticirane listove. Sa njenim knjigama uvek imam potrebu da kupim jos po jedan primerak za listanje, a da prvi elegantno pokacim na zid. Jedna knjiga ukrasila bi citav stan, divne su za dnevnu i spavacu sobu, za hodnik, kuhinju i radni coskic. I might just do that.

2 коментара:

  1. bas svidja mi se to sto je meko i suptilno. to sto si spomenula za knjigu je sjajna ideja. ja sam slicne stvari radila sa kalendarima.

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam znala za knjige ali videla njene čestitke. Prekrasno. I Fino je baš prava reč.

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails