13. 7. 2010.

Wasara



Neke stvari je jako tesko prevesti na srpski. Prekomplikovano i predugacko. Za neke nove osecaje, nove koncepte i ideje mi izgleda jos uvek nemamo reci. Pa i za neke stare koji nam nisu svojstveni. Ovo je jedan od koncepata koji je jako daleko od nas, a predstavlja taktilnost, divljenje, suptilno zahvalno uzivanje u hrani i jos mnogo toga. I kako to cesto biva, stize nam iz Japana. Na japanskom je mozda i veci opseg reci koji bi pomogli u opisima, ali na engleskom i ukratko:

Wasara je eco-friendly tableware.



Kreator Wasara tableware-a, Shinichiro Ogata iz studija Simplicity, objasnjava nam japanski koncept koji je deeply infused u ovaj set papirnih tanjira, cinijica i soljica. Na zvanicnom Wasara sajtu u laganoj uvodnoj smeni slika proizvoda otkrivamo nekoliko kljucnih postulata. Recimo, the organic form that can be accepted comfortably and the texture that gives a handcrafted feel are functional beauty rooted in the japanese custom of holding the dishes as we eat, ili: disposable paperware for spiritual enrichment.



Bilo bi mnogo efektnije i spektakularnije istaci jednu od cinijica, dati joj zasluzeni spotlight i potvrditi ono sto jeste -- everyday masterpiece. NYTimes je upravo to ucinio umesto mene. I njihov favorit je, isto kao i moj, upravo ova kompot cinija. Da biste imali nekakav odnos prema njihovoj ceni, u americkoj radnji Branch set od sest tih cinija kosta $12. U japanskom Rakutenu ista stvar je $9. Vrlo fer cena, rekla bih.





Unutra glatke, na mestima predvidjenim za hvatanje sa sitnom anti kliz teksturom, a spolja kao prstima modelovana mesavina koju cine otpaci tri vrste trske. Zato eco-friendly.





To su bile ciste, prazne Wasara posude, a onda ih punimo...









wasara tableware

wasara tableware

wasara tableware

Wasara podrzava vasu kulinarsku kreativnost, istice boje i oblike zalogajcica. Wasara tableware je tako istinski lep, jednostavan i skroman. Smeran. Na usluzi Zemlji, Vama i Hrani. Wasara je HUMBLE.

---------------------------------------------------------

1 коментар:

Related Posts with Thumbnails