5. 7. 2010.

Laura Stoddart

Laura Stoddart je ilustratorka iz Liverpula koja ima poseban, vanvremenski damski stil, moderan i starinski u isto vreme.

Za mene je poseban bonus to sto cesto naslove, podnaslove i poneki detalj - tekstualnu belesku, specificno klasicno i umeksano iscrta.

laura stoddart cover

Strpljivo isctrkano, kontrolisano istrikano, listic po listic. Oblikovano u stilizovane trodimenzionalne oblike uz pomoc samo nekoliko tonova pitomih boja.



Drvece je njena specijalnost, tu izduzena tanjusna krhka stabla dirljivo stameno drze teske pune krosnje duboko zelenih kao alge, klasicno zelenih i sivo plavo golubije zelenkastih tonova...





... a kolekcije, spiskovi i nabrajanja cine posebno fascinantne slike...











Knjige koje je ilustrovala su od onih koje i pored toga sto sebi ponavljate da ce vam praviti bespotrebni baggage kupite zato sto vas ocaraju i svaki naredni put kad ih otvorite u trenu transponuju u taj isti tanani svet.





Elegancija, svezina, tisina i radost spakovani u ove sofisticirane listove. Sa njenim knjigama uvek imam potrebu da kupim jos po jedan primerak za listanje, a da prvi elegantno pokacim na zid. Jedna knjiga ukrasila bi citav stan, divne su za dnevnu i spavacu sobu, za hodnik, kuhinju i radni coskic. I might just do that.





2 коментара:

  1. bas svidja mi se to sto je meko i suptilno. to sto si spomenula za knjigu je sjajna ideja. ja sam slicne stvari radila sa kalendarima.

    ОдговориИзбриши
  2. Nisam znala za knjige ali videla njene čestitke. Prekrasno. I Fino je baš prava reč.

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails