30.10.2012.

New Ravenna

Zaobilazim Bisazza mozaike jer za njih verovatno znate. Mozda se nekad uhvatim u kostac i sa tom pricom, ali danas nesto jako slicno, a tako razlicito. New Ravenna je majstor svog zanata, mozda i najveci s one strane oceana.


Iza ove marke i fabrike locirane u Exmore, Virginia, stoji Sara Baldwin, New Ravenna Mosaics founder and Creative Director, Owner, Sara Baldwin Design, Bass guitar player, Envisioner, Appreciator of the Sublime and Ridiculous.Moj je prvi susret sa njima bila ova fotka...

... and I was lik OMG! ;p

Ne, stvarno, pomislila sam da je to neki divni mali projekat nekog mladog entuzijasticnog ubertaktilnog keramicara. Kad ono, tek pre neki dan saznajem - ovo postoji u serijskoj proizvodnji, u Americi u Novoj Raveni. Lepi su im koreni, ideja organska, fina, prefina. A rezultati jednako kao i stara inspiracija zivi i magicni iako teme nisu religiozne. Neki odu predaleko pa titraju na granici kica, ali katalog ovog proizvodjaca tako je veliki da ti stilski problemticni potonu u zaborav pred naletom lepota od kojih za vas biram nekoliko omiljenih:1 коментар:

Related Posts with Thumbnails