4. 10. 2012.

3 x &

Potpuno se slazem sa Glejzerovom konstatacijom da Stilu ne treba verovati. Preporucujem nadgradjivanje klasika kroz sopstvenu, jedinstvenu prizmu. Taj je nacin zahtevniji zato sto trazi poznavanje istorije i, sto jos komplikovanije - upoznavanje sebe.

A onda, na toj stil strani je pipkanje po povrsini, mala pripadanja trendovima. Natur papir za organsko, bradati bruklinski mladici, tetovaze, veliki lepi grupni obroci, slatke crtane mape, stari botanicki crtezi, samo su neki od bezbrojnih aktuelnih trendova. Volim da ih vidim i konstatujem, mozda cak i dotaknem, osvojim alat i odmah nastavljam dalje svojim putem.

Jedan od tih trendova su nazivi kojima valjda treba postici duh nove tradicije, topline, briznog rucnog rada, malih serija, neceg posebnog. U domacoj varijanti imamo Bread&Co, Helb&kifle i Supe&salate (ok oni nisu & nego "i"), a napolju:


Santalum + Cedrus

Ja toliko nisam candle girl, ali ovo je soooo priti.




Mahony & Sons

Ovo me ocarava posebno zbog slovaca.
Deluju kao da su rucno crtana.










Triumph & Disaster

Za muskarce, recimo  bas one bruklinske s pocetka price. Hipsterski brendovi ipak znaju da budu tako prokleto neodoljvi, zar ne...






I iako vidim sta rade, uporno uspevaju da me zainteresuju tom savremenom, ulickanom rustikom i skrenu paznju u tonama noviteta koje mi se svakodnevno svaljuju u krilo. I'm such a sucker for this kind of things. Mozda su toj neodoljivosti doprinela i minimalna sredstva koja ovaj post skoro da mogu da svrstaju i u All You Need Is Black serijal postova.


4 коментара:

  1. Da, i meni se dopada font. Skupljam fontove..i preterujem! Pozzz

    ОдговориИзбриши
  2. ah, da, da, da prokleto neodoljiva je i ovaj tris, kojega si predstavila...a pogotovo Mahony and sons...a da ne počnem maštati o Onome kod kojeg bi u kupaoni našla Triumph and Disaster...pogubno, pogubno....

    evo, znala sam, da trebam ovaj post ostaviti za subotno popodne, kada pregledavam the best of the week

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da, jeste, ovo ispade prilicno weekendish post iako to nije bila pocetka namera :)

      Избриши

Related Posts with Thumbnails