11. 4. 2012.

Yojiya



Kako su Japanke tako lepe? Ubedjena sam da pored genetskih datosti i bajne hrane, najdivnije na planeti, u tome ucestvuje i posebna kozmetika i neki maleni kucni kozmeticki rituali.


Ako se zadesite u Japanu, prosetajte kroz savrseno fine kozmeticke radnje Kanebo, Shiseido, Shu Uemura, a onda, za svoj posebni jpn cosmetics shopping potrazite neku od Yojiya radnji.





Njihov smesni presmesni sajt nece vas ocarati kako bi trebalo. Zato vas ja uvodim u pricu fotkama fanova medju kojima sam i ja sama. Pocinjemo sa mlecnom atmosferom ove slike:





Yojiya je kozmeticka kuca nastala u Kjotu 1904. godine. Jedan od njihovih kljucnih proizvoda je Aburatorigami, tanjusni papir za upijanje masnoce sa koze lica, i od kada su ga proizveli, pocetkom 20. veka, postao je deo standardne opreme maiko zena kojih je, po ocuvanju duha istorije poznati Kjoto, pun.


Ogledalca, sundjercici za usvilenjavanje, piling, razna delikatna cudesa. Ovo su moji papirici, u omotu od rozog perlicastog papira i sa tim lepim starim logotipom. Lice starovremski nasminkane devojke ogleda se u malom rucnom ogledalu...






I jos par sitnica koje sam na brzinu odabrala cekajuci na ukrcavanje na aerodromu Narita.










A onda, to wrap up the experience,
Yojiya ima i 4 kafea.
Ovako bih tamo uzivala...



pic by in Belle

source lost
pic by marc bibo

pic by mila0506

Matcha Capuccino
sa Yojiya logom...
Jooooj!

* . *

6 коментара:

  1. Ohhhh (sada ne vrištim nego sam pritajno uzhičena)i sasvim tiha i sanjam o beloj porcelanastoj glazuri.

    Danas sam u nekom tenutku pogledala na moju stenu iza PC...Frida, Mooran, portret pasa by, H. Vedrič, stara ruska šatulja za sol, custom made čestitka samo zame, mali intimni mememnto iz Grčke i fotka kimone...kada sam ovo upletla u moje inspiracije...Jano, indoktirniraš.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. :D

      kazem ti, don't loose the edge, pusti ti mene i japanske dane... ;]

      Избриши
    2. ne, ne nema straha za moju integiritetu ali volim i presretna sam, da absorbiram, mešam i iznenađijem. Samu sebe:)

      Избриши
    3. e pa onda mi je drago da uzivam u tome :*

      Избриши

Related Posts with Thumbnails