26. 4. 2012.

Rethinking

Danas vam predstavljam tri prilicno sveza projekta koje rado pratim u poslednje vreme. Oni preispituju i osvezavaju vizuelnu formu onoga sto se bas i ne redizajnira svaki dan.

Od ovakvih projekata ne ocekujem bitne rezultate i veliki odjek. Samo okupljanje zainteresovanih pojedinaca oko zajednicke teme i preispitivanje necega sto je najsiroj javnosti dobro poznato, zanimiljivo mi je i vredno pracenja. Cini da i sama pocnem da preispitujem nesto o cemu mozda ne bih razmisljala.


~ 1 ~

Prvi, najpitomiji. The Phraseology Project. Dobro poznate izreke, snazne recenice ili upecatljive reci koje dizajneri oblikuju u lepe slovne celine. Dizajneri to vole. Mali slatki projektic sa strane, sa minimalnim ogranicenjima i instant feedbackom.

Primer uz koji stoji opis: Inspired and dedicated to the one and only Barney Stinson. It’s gonna be legen…wait for it…dary!
 

~ 2 ~

Drugi, najdrasticniji. Old & New Project koji redizajnira scene iz Biblije. Zeljno iscekujem svaki novi rad, neki od njih mi vise pasu neki manje, ali sustinski podrzavam preispitivanje "nedodirljivog", naravno, s postovanjem, ljubavlju i posvescenoscu. Uz svaki od radova stoji opis scene na koju se odnosi pa i ucim nesto sa svakim novim radom objavljenim u okviru ovog projekta.




~ 3 ~

Treci, najdrazi. The Everywhere Project. Ovo je posveta legendarnoj americkoj kantri pesmi I've Been Everywhere. Dakle da je pustimo, u izvodjenju Dzonija Kesa, pa da procunjamo kroz samo neka od 92 mesta u USA koji se pominju u ovoj muzickoj numeri i koji su predstavljeni formom nalepnice za prtljag.








Mali deo na mapi je "popunjen".
Jedva cekam da krenu da iskrsavaju ova coming soon polja...

~


4 коментара:

  1. Stvarno su lepa svi tri projekta ali prvi je... Radost! Evo ronim već polako. :) Thank you!

    ОдговориИзбриши
  2. 1 je melem za oko ...
    ali, hahaha, drugi je melem za dušo;D
    sacrifice. to!

    ah, baš sam sretna, kad nam daruješ ovake male poklone (koji traju i traju).

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da, i ja budem sretna kad mi se sklope u glavi kao neka ovakva konstalacija spremna da bude prezentovana mojim dragim citaocima ;}

      Избриши

Related Posts with Thumbnails