19. 12. 2011.

Simply d.o.




Kada sam u restoranu Pire, posle uobičajeno divnog obroka, dobila kaficu u nekoj novoj, neopisivo tananoj i prešarmantnoj šoljici, dala sam se u potragu za najnovijom kolekcijom i prodavnicom Dragane Ognjenović.




Šoljica kaže kolekcija Simply d.o. Prodavnica se nalazi u Hajatu. Tamo nisam bila... od mature. Dizajnerska, 1998. OMG, takoreći. I baš kod tog stepeništa na kom smo se slikali kao na izboru za mis, centralni aranžman i – Simply d.o. radnjica.




Istog trenutka zaboravljam pređasnje konotacije, uplivam u ušuškanu radnjicu koja tvrde datosti specifičnog enterijera ovog hotela okreće u svoju korist. Skladno i očekivano vazdušasto, svetlom znalački skrojena atmosfera, komplementarni sukobi materijala. Beton i papir. Drvo i svila.






Svaki uglić namerno čist ili namerno popunjen, dva štendera sa modelima poređanih po tonovima u puder dugu, melem za oči, dušu. Elegancija kupovine koja je ugodno iskustvo bez trunke grča, sklonjeno od buke i gužve.






Materijali prirodni, pamuk, svila, vuna, lan. Jednom ovakvom počastite sebe, dobićete timeless piece za ~150€. Lokalni chic koji ćete ponosno poneti i na nekom pariskom minglingu. A onda, paravan koji ćete poželeti da kupite kao i bilo šta drugo ostalo u prodavnici...




... veeeeliko ogledalo, sjajna fora za glamurizovanje doma. Utisak studija, prostranstva, dodatak prostora i svetla. Pa čarobni custom pelir u velikoj rolni, šuškav i prštav, od kupovine pravi celebration, podgreva praznični duh.




Kutije puderasto ružičastih i kajsijastih tonova koje nisu samo pakovanja za ono što ćete zadovoljno poneti iz Simply-ja, one grade izlog, one daju prodavnici duh radionice. Kao da neko šije u tajnoj susednoj sobici.




Na velikom rustičnom stolu – masivni komadi nakita. Probajte ih sa nekom od haljina, tek tada ćete shvatiti kako treba da dišu na vama. I ovde divan sukob materijala, tekstura, stilova, utisaka.






Toaletne torbice, plisirane i debeljuškaste, pa medvedići različitih veličina, boja i tekstura. Nešto za dame, nešto za damice. Sve pravljeno ovde, lokalno, umrežavanje predstavljeno pod etiketom Simply d.o.





Za poklončiće, moj idealni ovosezonski trio - dusty čoko plisirana torbica, plavo sivkasti mat meda i naravno - THE šoljica. Ružice sa metalize peteljkama i listićima. Uh uh, ala će da se raduju neke šmizleee...




Simply d.o. Beograd
Hotel Hyatt Regency Belgrade
Milentija Popovica 5
Monday-Saturday 8:00 am – 10:00 pm
Sunday 10:00 am – 5:00pm

8 коментара:

  1. Mnogo lepo, tako toplo, meko, udobno, a opet seksi, senzualno i zenstveno. Oduvek sam volela D.O.

    ОдговориИзбриши
  2. jeste, special kind of femininity, a ova linija ima dodatnu jednostavnost.

    ОдговориИзбриши
  3. jako mi se sviđa. jedva čekam šta ćeš nam sljedeće pokazati... ah, šteta što mi je ternutačno bg daleko...

    ОдговориИзбриши
  4. Manja je skocentrirala ovaj post u pravu reč: senzualno...definitivno ima tvoje foto oko tu velik utecaj sa ovom zrnastom in popudranom slikom ali odmah sam osetila, da bi mogla da se milujem sa jednom macaroon tunikom i u onoj mekanoj tašnici ponesem moje Meteorites, da ne pominjem prekrasno šuškanje svilenog papira. Baš mi miriše na Magic:)

    ОдговориИзбриши
  5. ...one zlatne narukvice...imaju li one neko poreklo...neki linkič...neki trag:)

    ОдговориИзбриши
  6. @Isidora
    neka, neka, kad te put nanese da imas dodatak na spisak ;)

    @matilda
    jeste, ubedjujem vas fotkama u moju verziju, ali nisam se nikad zarekla na objektvinost ;P

    zlatne narukvice su zapravo prstenje :D
    to sve dragana ognjenovic dizajnira ili bira i doradjuje po svojoj meri, sve se pravi ovde. ne znam ko izradjuje, sve u radnji prodaje se iskljucivo pod Simply d.o. brendom.

    ОдговориИзбриши
  7. U četvrtak sam ceo dan u BGD-u pa chekiram in vivo! Prodavnica je adorable & God bless you and your camera! ;)

    p.s. Onaj intro me je tako nasmejao! Hyatt i matura jooooooooj... :)

    ОдговориИзбриши
  8. ohoho bice do cetvrtka jos ideja za upisivanje u mapu za taj dan ;)

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails