2. 3. 2011.

Pivot



Svako ko zivi u mikro apartamentu shvatice moje odusevljenje Pivot serijom. Zapravo, bice dovoljno i da volite declutterovani prostor, cistinu sa nekoliko pazljivo odabranih komada namestaja koji vas ne dave.

Shay Alkalay, polovina dvojca Raw Edges, jos 2008. je Pivot dizajnirao za holandsku kucu Arco. Te godine su za ovaj poduhvat dobili Dutch Design Award.



Na prvi pogled krajnje neobicne, krhke i nestabilne, ali cim ih malko bolje pogledate shvaticete brilijantnu jednostavnost i funkcionalnost ovog komada. Japanski dovoljan, precizajn i jednostavan, ovako funkcionise otvaranje fioka:







Iznenadjeni uspehom ove tanke i jednostavne fore od fioka koje izgledaju kao da su do pola utopljene u zid, odlucili da familiju prosire sa dva nova elementa - Pivot Desk i Pivot Vanity. Evo Pivot familije na okupu.



Pivot desk je sve sto mi treba. Dovoljna dubina za laptop, dovoljna sirina za ruke. Tamo desno, mesto za solju, telefon i tako to, dve fioke, upravo toliko mi treba. Zauzimanje prostora famozno malo.





A toaletni stocic, jedan od omiljenih ikada. Ozbiljno ugrozava Compact po upravo zadobitom nivou obozavanja.





Simple as that.



U cilju testiranja autorovog smisla za humor, da bih potvrdila da ovo nije izuzetak nego jedan od klasicnih primera njegovog razmisljanja, procunjam malo po Raw Edges sajtu. U sektoru Installations pronadjem pod koji su osmislisli za milansku Stella McCartney radnju. Nedless to say, padnem u fras. Klasicno slozen parket, riblja kost metoda. Dascice obojene u nekoliko tonova roze i sive i slozene u neo tapiserijsku igru. Auh.


4 коментара:

  1. Fenomenalna ideja,kolika usteda na prostoru, a i dalje je funkcionalno. Ali parket me je odusevio!!!!!!!!!WOW!

    ОдговориИзбриши
  2. Mene je parket, pirotski cilim, razdusevio.
    Stocic mi je divan, ali premali :(
    Idem u svoj nered sad.

    ОдговориИзбриши
  3. @*lu*
    drago mi je da delimo oduseveljenje :)

    @Love Leyla
    megalomanko ;]
    da, pirotski parket je genijalan

    @draga
    wow sa tackom znaci respect
    :]

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails