17. 3. 2011.

Buon Compleanno, Italia!

Danas se proslavlja 150 godina Italijanske Republike. Sesquicentennial.
Word of the day.


I dok se unaokolo desavaju partiji ovim povodom, u studiju Louise Fili pije se Prosecco povodom izlaska iz stampe edicije Romanzi d'Italia legendarnog italijanskog izdavaca Rizzoli. Louise Fili i njena mala, pazljivo odabrana ekipa dizajnirali su korice za 10 romana koji su formirali naciju.



Ornamenti i izbor tipografskih pisama, starinsko i moderno, kolor kod, i kao slag na mojoj torti iz snova - crno platno preko rikne. Sad zamisljam i papir, i kako skripi i krcka kada sa prvi put otvori, i kakav je forzac i kakav je prelom. I da li ima ilustracija. Ali, to nije bio posao Louise Fili. Njen je zadatak bio da napravi korice i ucini da pozelim da kupim knjigu na jeziku koji ne razumem. Ponovo brilliant job.

Veliko hvala Mirku Ilicu za ovu hrskavo svezu vest. Pocastvovana sam sto me se setio kada mu je ova vest sletela u inbox. Evo, gledam korice i disem, upijam, rastem, ucim.


.

2 коментара:

  1. Da, amazing korice! I dobro poznat osećaj kada neobuzdano želiš da kupš knjigu a you don't have a clue o smislu teksta u njoj! :))) Nadam se da ćeš je se dokopati.
    Ako bude ilustracija, do let know pa da uživamo svi...

    ОдговориИзбриши
  2. Kakve BELLISSIME korice!!! Diiiivne su!
    Pokusacu da nabavim neku, mozda Pinokija...

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails