24.03.2011.

Ditte Isager
Nedavno sam tek saznala za film Summertime. Nisam luda za starijom Hepburn (ima pregrube crte lica za romanticne vizije koje nude stari filmovi, a njena gluma me nije pridobila i skrenula paznju sa facial features), ali je direktor fotografije tako divno islikao Veneciju da bih istog trenutka sve ostavila i sela da gledam ovaj film. Ili, jos bolje, zapucala u Veneciju.

A onda, odmah potom, Ditte Isager me potseti zasto je tako suvereno medju mojim omiljenim fotografima na planeti. Servira mi seriju fotografija - bas iz Venecije.Pa, izgleda je dosao trenutak da vam predstavim Ditte Isager. Prvo, upoznajte se sa njenim licem i dezertom koji je priredila za Design*Sponge. A onda, njenu fotku koja mi prva padne na pamet kad je se setim:

Taj krevet za Blumiz zaista su penjali na drvo.


A onda jedan pretezak izbor. Njen je portfolio toliko krcat a ne postoji ni jedna fotka za odbaciti da je ovo bilo ravno patnji... Izbor i Ditte Isager ne idu u istu recenicu. Sa njom je samo overwhelming gomiletina perfektnig fotki, sve utegnuto i u gridu, kompoziciono besprekorno a dopadljivo, komunikativno. Strogo a girly, ostro, misticno, dostojanstveno a ususkano i licno. Idemo, duboke plave i ceo svet svijen oko njih.


Volim kako hvata ljude, kako ucini da im bude prijatno na snimanju...Chefs na njenim fotkama... Gordon Ramsey, David Chang, a evo je i Padma LakshmiMedju njenim diptisima ovaj mi je mozda i omiljeni...

ovako izgleda savrsen dan

prepoznajete ovu cokoladu?


mrtve prirode kao Karavadjo ili tako neka renesansna drama


visoki plafoni krcati zidovi i ljudi u njima.green beans, green treas, green checkered cloth i smiraj letnjeg dana
Eto. Sad mi se nista ne radi. Samo bih uzivala... Damn you, Ditte...
.

12 коментара:

 1. Анониман24.3.11. 09:01

  divne slike, nisam gledala film,ali ću!:)

  ОдговориИзбриши
 2. Анониман24.3.11. 15:05

  ah, fenomenalan predah!

  ОдговориИзбриши
 3. hej, pa i mi s grubim crtama lica imamo dušu :)) OK, sve si lepo obrazložila, a i znam kako je vizuelno senzitivnim dušama ;)

  ne mogu se baš pohvaliti poznavanjem filmova s K.H, ali Venecija + fotke :D jedva čekam da pogledam Summertime i proučim Ditte!!!

  ОдговориИзбриши
 4. au, pa nikako se ne slazem za katharine. :/
  ditte je naravno super, to se podrazumeva.

  ОдговориИзбриши
 5. @Jasmina
  tebe uopste ne percepiram tako. sto ce reci ostre crte lica nisu pitanje ostrih crta lica nego karaktera. za katherine i may be wrong posto je znam samo iz uloga.

  @jovana
  neslaganje je apsolutno opcija ;]
  oko ditte se slazemo :D

  ОдговориИзбриши
 6. hvala ti Jano sto sam odmorila mozak i malo se opustila uz sve ove slike, ja bih sad ispod onog drveta i da jedem kruske! :)

  ОдговориИзбриши
 7. a pazi tu malu krofnicu od rukice za stolom... pa misliiiiiim... :)))

  ОдговориИзбриши
 8. @Vanja Milicevic
  molim lepo :)

  @Marina
  daaa! ali ima ozbiljnu kosulju. seti se ove fotke za koji dan kad predstavim svoj novi clanak u sensi ;]

  ОдговориИзбриши
 9. znam, znam! zanimljive su te percepcije i njihova poezanost s našim iskustvima i očekivanjima. mene ona podseća na moje pretkinje :))
  u svakom slučaju, post je višestruko inspirativan i odličan!

  ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails