18.03.2011.

Sally ScottOva japanska modna marka kolekcije kroji oko imaginarne figure koja se zove Sally Scott, zivi u Ohaju i ima dve macke.

I dok je Akira Minagawa skuplju modnu pricu izmastao oko izmisljene devojke koja se zove Minä Perhonen i napravio folksy faux-Finnish brend (kako bi to perfektno slatko i tacno definisali u T Magazinu), za jeftiniju robu iza brenda Sally Scott inspiraciju je nasao u jednoj mladoj Amerikanki.

Minä zasluzuje citav post i vise od toga, a danas pricamo o mladjoj sestri Sally. Kolekcija za prolece koje se pomalja pocinje sa mint+emerald kombinacijom and I'm hooked.A onda slike teku dalje, pa shvatite da se iza svake slike krije kratak video bez tona koji ce vam pokazati odecu u pokretu. How crisp it is, how flowy, how beautiful. Akira Minagawa je pravi majstor delikatnog tkanja, kako bi rekli u Kvadratu: designer with a fundamental grasp of the craftsmanship required in textile production, weaving, printing and embroidery.

A onda, bits'n'pieces iz prethodnih kolekcija...
... sve do one prolecno letnje 2008 u koju sam se svejevremeno i zaljubila. So high school, malo samostalnog majstorisanja. Meri i ja u dizajnerskoj :]
Oh Sally, you're s sweet.


.

1 коментар:

Related Posts with Thumbnails