3. 6. 2010.

Bundt Pans



The story begins u svezoj suncanoj sobi. Jutro, no fuss. Hello, good morning.

(Zasto ti kod nas prodavci nekretnina ne tutnu ovako neku vizuelizaciju sobe iz snova i tako ti prodaju sliku koja ce da ti titra u mislima dok cekas kraj radova, umesto realne scene golog ledenog betonskog poda od kog si se prehladila zimus!? prim. aut.)

A onda lazy krmeljiv walk ka kujnici... kad tamo... kuhinja se veseli, kaze dobro jutro!



Now, trust me, ja nikad nisam kapirala one trofejne tanjire po zidovima. Jedini nacin na koji ih percepiram je kuhinjska lepljiva prasina na tesko dostupnim lomljivim mestima. Ali. Od kad sam pocela da se primam na prave kuvarske kuhinje i posudje koje visi svuda unaokolo, zaljubila sa u french ways i pocela da shvatam sta po mojim arshinima cini dom, kako bih se na svakom sledecem mestu na koje se preselimo sto pre osecala kao kod kuce, svasta dolazi u obzir. Dekor u malim prostorima ne moze da bude samo dekor, mora da ima neku funkciju. Odnosno, funkcionalne stvari moraju da budu dovoljno lepe da bi pored svoje utilitarne uloge bile i dekor. Ok, ljudi od toga zive, dizajniraju funkcionalno i lepo, ja sad samo prepoznajem velicinu tog zahvata i nalazim svoju meru u tom okviru.





Pored obozavanog bakarnog i livenog posudja teskog kao tuch, ultimativni kuhinjski dekor sa funkcijom upravo shvatam, su modle za kolace iz Nordic Ware linije Bundt. Kada za dezert imate petlju da iznesete patispanj, bolje bi vam bilo da bude spektakularno modelovan, rekla bih da je to ideja iza ovog koncepta. I stvarno, ove modle izgledaju kao krune, god damn.



Jos ako ste prava mala umeshna domacica sa tendencijom ka skandinavsko-japanskom dizajnersko-gurmanskom crossoveru i licnoj fuziji, staklasto ruzicasta glazura ce od standardnih kolacica napraviti jos malo pa wagashi.

pics via weheart, pia ulin, good housekeeping, country living, elle decor, celia

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails