14. 5. 2012.

Truth No.2



Najzad mogu da objavim:
Here's Truth No.2!

Kao sto je prva bila inspirisana Istrom i posvecena Istri, tako druga grafika iz Truth serijala za temu ima Pariz. Njegov duh iz moje perspektive posle nase prve male posete.




Na put sam krenula secajuci se trejlera za film Funny Face i dolazak razdragane ekipice u kisni Pariz. Na samom pocetku filma, kada se u memljivoj knjizari sretnu Audrey kao naugledna prodavacica, mali knjiski moljac, i veliki modni fotograf kog igra Fred Astaire, on joj kaze: EVERYBODY WANTS TO BE KISSED, EVEN PHILOSOPHERS. Ovo je bila idealna recenica za moju parisku grafiku.




I, odatle je krenulo. Biranje materijala, tehnicke peripetije, iscekivanje tiraza... uhuh.




Dakle, pred vama je grafika formata 35x50cm. Na mint papiru odstampan je ovaj kaligrafski ispis crnom bojom u tehnici ofset stampe. Od veceras cete ovu grafiku moci da vidite i kupite na Majskoj izlozbi grafike koja se u 19h otvara u Grafickom kolektivu.




Ako kupite list, predlazem vam da ga ovako jednostavno okacite stipaljkom na ekser. Super zgodno i efektno. Uskoro ce ova grafika biti dostupna i kao uramljena, stay tuned.

To nije sve. Pored velike grafike tu je i mali format. Sa ramom velicine 27x34cm, na tamno sivom papiru citat je stampan zlatnom folijom. Ova sivo zlatna grafika prica o salonima i dvorovima, istoriji i arhitekturi, metalnim ogradama sa pozlatama na kopljanim vrhovima. 




A onda, isti sivi papir a umesto zlatne folije, citat stampan rozom folijom.




Sa tamno sivom i sedefastom bordurom na ramu hvata drugi, sasvim suprotni aspekt Pariza. Romantizirano, meko i slatkasto. Girly. Uzivanje u makaronima, setanju po parkovima sa fontanama, sa sorbeom u casici. Ovako nekako:




Te dve kolor kombinacije savrseno su opisivale moje pariske utiske. Sve u svemu, ukupni kolor kod bi bio nekako ovakav:




Cena uramljenih grafika je 40 evra, a velikog neuramljenog mint lista 25 evra. Ako biste bilo koju od tri Truth No.2 grafike da poklonite sebi ili nekome - javite mi se.


11 коментара:

  1. odličan prenos pariške atmosfere
    i perfektna nadgradnja sa okvirima
    vidim...vidim...mali klub u Boubourgu, virim kroz šipke Versailla in ležim na travi u vrtu Malog Trianona i pratim oblake

    a da i pišem Jani;)

    ОдговориИзбриши
  2. uuu, bas je slatko :)))Dvoumim se izmedju ove dve uramljene. Jedna ce svakako biti moja. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ja danas nabavila svoju,gledam je non-stop,divna je :*

    ОдговориИзбриши
  4. Draga J.
    Ja bih ovu grafiku, sa zelenim ramom. Pisala na mail...
    Prilicno mi je hitna
    :)*
    L

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails