6. 5. 2012.

Sunday Reads



Clanci koje sam sakupila ovih dana, lupila im u Readeru zvezdice i ostavila za citanje u nedelju. I evo te nedelje. Delim sa vama, mozda vam nesto bude zanimljivo:

- 1 -
Hypebeast pise o redefinisanju stampanih magazina, i evo uvoda, da cujete o cemu se radi:
We’ve been observing the decline of print for a long time. Recently Encyclopedia Britannica officially stopped printing their sets of encyclopedias, and has dedicated themselves to the online medium.

- 2 -
Zatim, idsgn daje sjajan presek meseca iza nas, iz perspektive dizajnera, of kors. To je njihov Monthly review, Vol. XXVII, a vracanje na sve prethodne dace integralan uvid u vreme za nama. Prava mera sazetosti i ulazenja u detalj.

- 3 -
Atlantic prenosi 6 pravila za konstruktivni kriticizam Dzona Apdajka.

- 4 -
The Creativity Post objavio je tekst pod naslovom Cognitive Creativity.

- 5 -
Prica o baki i taksisti u Njujorku opisana recima A sweet lesson on patience.

- 6 -

- 7 -
I jos, to watch, za dan punog meseca, Le Voyage dans la Lune, francuski sci-fi kratki crno beli film iz 1902. godine.


a mozda cete cak i vise uzivati o ovoj dokolorisanoj verziji koju su ozvucili Air (Amour, Imagination, Rêve), bend iz Versaja.


Odatle su i uvodni i zavrsni gif.
{ via }

4 коментара:

  1. Ništa lepše od nedeljnog pregleda u nedelju.To i ja radim sa posebnim guštom, na miru i tenane pa evo dođoh i do tebe u goste. :) Zanimljiva ti je listica, pogotovo 3ka i 5ca. LVDLL sam gledala a šmekam sada i ovo što su Air radili. Sjajno je ali ipak ostaje draža ova stara verzija... Pozzz :*

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. malo glasanje, malo kafica na otvorenom, malo citanje ovoga sa liste. it's a good day. ;)

      Избриши
  2. a sada čeka čitanje i mene, posle dana provedenog pričajuči za kuhinjskim stolom, u društu Širaza i mirisa limun pite, vani kišica, vrt u punom razcvetu in nova kompozicija tanjura na steni. perfect sunday.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. uuu ma divno. mi glasanje, vrucina, cekanje u redu za sarene papire i nervozne komsije koje prave nerede na glasackom mestu. a sada, celovecernja zabava... idem da skuvam caj od nane da smirim nervozni stomak. :]

      Избриши

Related Posts with Thumbnails