18. 4. 2012.

MASTER: Seiichi Hayashi

pic via MubzLive

Neke od japanskih ilustratorskih giganata otkrila sam preko pakovanja za slatkise. Ako ste bili ovde dok smo se smucali po Tokiju mogli ste da vidite neke od bisera japanskog dizajna ambalaze, ako me tada niste bili pronasli, bacite pogled sada. Citavo malo blago. Ne moje fotke, nego ono sto je na njima.

Za ove kiselo slatke bombone od japanske sljive, ume, znala sam i pre nego sto smo otisli u Tokio. Irena mi ih je bila donela jednom prilikom. Japanske retro bombonice, u kesi gomila pojedinacno upakovanih bombonica sa porukicama. Bombone Koume proizvodi Lotte i na njihovom sajtu sam pronasla informaciju da je 2009, prvi put posle stvaranja ovog slatkisa i lika 1974, Koume redizajnirana. Ispolirao ju je njen originalni tvorac a nas danasnji junak, Seiichi Hayashi.


pic via Otomodachi


Evo samo jednog od desktop wallpaper-a sa Hajasijevom Koume u glavnoj ulozi:




Hayashi je rodjen 1945. u Mancuriji koja sada pripada Kini. Uglavnom, odmah preko puta je Japan, gde je razvio svoju karijeru animatora-ilustratora. Tako je njegova ilustracija na kojoj upravo ova Japankica uziva u cvatu tresanja 1981. postala postanska marka.


pic via wellcentered

Pored legendarne Koume tu su i slike i ilustracije koje nisu imale primenjeni karakter.




Seiichija cenim i volim zato sto tako vesto i lagano pliva u scenama nalik istorijskim...




... a onda sasvim lako i prirodno sklizne u savremeno.












6 коментара:

  1. ah, ah, ah, raztopila si me ka šečerni led.....

    i primečujem, da si u Tokiu nosila moju tačkastu maramu (by my mama)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. daaa to je mamina svilena marama, debela i teska, sjajna i divna.

      Избриши
  2. Prosto divan ilustrator! I tradicionalne i moderne priče, pa ovi bar, plaža i "turista" momenti... I totalno suprotno onoj melanholičnoj niti, često prisutnoj kod mnogih njihovih majstora. Evo listanje privodim kraju, cela Hanami priča je slatka, lepa i sadržajna i koliko me je cunami rastužio, toliko me je obradovala priča sa Shiori Yamazaki i "go go" animirani...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. da, hayashi je poseban.
      bilo je raznolikih prica ovih dana, imam ih jos par...

      Избриши

Related Posts with Thumbnails