3. 2. 2012.

Pastoe




Ako biste me pitali kako bih opisala stil kucnog mobilijara koji pravi kuca Pastoe rekla bih vam da mi deluje kao mladja sestra legendarne kuce Vitsœ. Cak su im i imena slucajno srodna.





Pravac koji oni prate ja izuzetno cenim. I vise od toga. Volim. Dozivljavam kao sebi blizak. Tamno drvo i crni metal ciji ram cini crtez u prostoru, pa belo ukombinovano sa natur drvetom. Na tananim nozicama, skoro da lebdi. A onda dalje po njihovom asortimanu. Neke kolekcija zaista lebde.





Pa preko cisto belih, preko cisto crnih, neocekivano jarko zutog kabinet monolita, do bele niske komode sa tim zutim nozicama. San.




Jednostavni funkcionalni kabineti, elegantni i dostojanstveni, obojeni u pazljivo birane tonove. Sasvim posebne. Ovaj, u kombinaciji sa poledjinom slike deluje kao limeni ormaric.




Kakav kolor kod...





... a ovaj... uhuh.





Danas me je posebno osvojila kolekcija Shift, koja se upravo pojavila na sajmu namestaja u Kelnu, i koju su za Pastoe dizajnirali Scholten&Baijings.








Savrseno jednostavne, cisto bele jedinice, lebduce i stojece, sa neprozirnim panelima u par tonova i prozirnim panelima u par ferlaufa. Gradijenata. Prelaza boja iz intenzivnije u transparentniju. I onda, njihove kombinacije:








Jedna komoda i par panela - menjanjem se dobije istant osvezenje zivotnog prostora. A dok nisu na komodi, carobni su i kao nekakav apstraktni artwork.



7 коментара:

Related Posts with Thumbnails