23. 2. 2012.

Falcon Enamelware



Sada kada sam vise homy nego busy, pa jos i u kuci a ne u stanu, osecam se uzemljenije. Kuvanje tom osecaju samo doprinosi. Potreba za kuvanjem dodje prirodno, a onda priprema nije histerican dramatican proces kakav je bio do nedavno.

U tom, relativno novom okruzenju, projekti kao sto je ovaj ne mogu da prodju neopazeno, da prodju sa masama drugih lepih, a god knows da je prelepih projekata ovih dana vise nego ikad. Ili barem nalaze put do mene cesce nego ranije.

Danas vam samo prenosim slike pakovanja za britansko posudje sa stogodisnjom tradicijom. Londonski studio Morse je, zajedno sa konsultantima Kiwi & Pom, priredio osvezeno lice Falcon Enamelware linije posudja.





Logo, pakovanje, art direkcija i web, Morse je napravio divan efektan paket. Oslonac im je bio plavi rub koji je na posudama, koji je zajedno sa half-tone ilustracijama jednostavno izveden sito stampom na standardnom industrijskom grubom kartonu. A, da, napravili su font po meri specijalno za ovu priliku. To je taj sanserif kojim su slozeni veliki nazivi na pakovanjima.






Povrh svega, foto art direkcija je bajna. Nista novo, lepi kadrovi iz pticje perspektive. Rusticno, dovoljno realno. Kao stvarne scene iz lepog zivota. Fotograf Sam Stowell, food styling Kate Mccullough.










I taj divan divan website...



6 коментара:

  1. jaoj Jano hvala ti, ovo je prelepo!!! :)

    ОдговориИзбриши
  2. mali podsetnik na moju baku:) Matildu Senior

    ОдговориИзбриши
  3. samo cu reci da obozavam one tanjire sa plavom linijom iz SFRJ hotela, svaki nejednak, svaki sarmantan na svoj nacin :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. i solje i solje! obozavam kad zabasam u neki dom u kom pronadjem poneku solju tog stila koju su roditelji maznuli za vreme jugoslavije. za uspomenu. kao da se tad podrazumevalo da se neki sentiment zabelezi uzimanjem komada drustvene svojine. to nije bila kradja nego ljubav. ;]

      Избриши

Related Posts with Thumbnails