11. 2. 2012.

New Fruit Bowls

U poslednjih nekoliko godina, kao da sve najinteresantnije, najsvežije i najživotnije u dizajnu dolazi iz Holandije. Evo još jednog primera koji govori u prilog tome.






Činije za voće od duvanog stakla holandskog dizajnera Rogiera Martensa spajaju ljubav prema zanatu i znalački rad u materijalu sa primećivanjem lokalnih posebnosti.





Dok uživate u fotografijama Lise Klappe koje sasvim precizno predstavljaju sukob starovremskog i savremenog, da vam postavim backdrop projekta. Da ga smestite u konkretni pejzaž.





Radnja se dešava u gradiću po imenu Leerdam, holandskom Gradu stakla, poznatom i po proizvodnji voća. Rogiera srećemo kako šeta po rascvetalim voćnjacima između Utrehta i Lerdama. Za svoje nove činije nije koristio uobičajene modle koje daju ujednačene oblike i oduzimaju od ekskluzivnosti unikata.




Zato je meki balon razduvanog stakla prislanjao i pritiskao na gomilicu voća. Posle eksperimentisanja sa razlicitim vrstama pokazalo se da su za modelovanje ovih činija bile najpogodnije obične Jonagold jabuke koje rastu nekih 100 metara od radionice Oude Horn gde su činije nastajale.




And that's how you get instantly baked apples.
Watch:




6 коментара:

Related Posts with Thumbnails