28. 2. 2012.

Maccessories pt.3

Posto i dalje imamo problema sa pravljenjem naloga u Apple radnji, samo besplatne aplikacije su moje polje istrazivanja. A to polje je toliko veliko i kvalitetno da mi uopste nije dosadno. Priredjivacu vam tu i tamo preseke omiljenih free apps, onih koje su prosle testiranja i zadrzale se u telefonu, neke zato sto su zgodne, neke zato sto su lepe. Ova danasnja zasluzuje punu paznju i posebno predstavljanje jer oznacava kraj mog traganja za idealnim elektronskim novinama.


Zove se Flipboard i neopisivo je zgodna i pametna. Interfejs logican, funkcionalan, podrzava veliku vecinu sadrzaja i ima nekoliko dubina pristupa. Onima koji imaju naloge na drustvenim mrezama zivot ce postati pesma. Ja sam njegovu blagodet shvatila cim sam se ulogovala na svoj Google Reader nalog.




Naslovne strane uvek dobro izgledaju, Flipboard-ove Cover Stories vuku najnovije vesti iz izvora koje ste izabrali da vas cekaju na cetiri lista koji cine vasu custom bazu.




Evo jednog moguceg izgleda sa trenutno odabranim sajtovima. Jednostavan grid koji predstavlja najnoviju pricu.




A kad sam uronila u svoj Google Reader... sve izgleda bolje nego na kompjuteru, slike ukrojene tako da zauzimaju ceo ekran ukoliko Flipboard pronadje vertikalnu fotku...




... a ako ga u postu doceka horizontala onda stranu prelomi ovako:




Ukoliko je sadrzaj posta nedostupan na iPhone-u, dobicete samo naslove, pa cete klikom na njih moci da odete na originalnu web stranu gde cete u vecini slucajeva moci da vidite originalni sadrzaj u svom okruzenju.




Sve cete to najlakse istestirati na poznatom sadrzaju, ja sam Flipboard najbolje upoznala setajuci njime kroz svoj blog. Naslov posta, adresa, autor, vreme objavljivanja i zvezdica kojom obelezavate post.




Klik na post vodi vas u ovakav prikaz strane, a citavu pricu mozete videti u originalnom okruzenju a da ne odlazite iz Flipboarda. Odatle mozete da ga podelite na nekoj od drustvenih mreza, posaljete link mejlom ili otvorite u browseru odakle imate jos vise opcija.




Ovako na poznatom sadrzaju izgledaju postovi sa vertikalnom slikom...




... ovako oni sa horizontalnom.




Kvadratne fotke ce prekadrirati tako da vertikala popuni ekran.




Poseceni post dobija transparentnija slova, both crna i bela, tako da je kontrola i jasnoca listanja kroz Flipboard lagana i jasna. Evo ovde jednog svezeg posta sa leve i jednog posecenog sa desne strane.






Svaki bogovetni item pogledan kroz Flipboard izgleda bajno. Web fontovi u svom svom sjaju, bela slova na fotki, sa blagim ferlaufima sa gornje i donje strane radi citljivosti. Oni ovde daju utisak ususkanosti koji se dobija vinjetiranjem. A i situacije sa horizontalnim fotkama koje bivaju isecene na kvadrat, okruzene lepim belinama sa crnim slovima su odmor za oci. 

Srdacna preporuka, uz Instagram ova aplikacija je moj, ali i svetski favorit.


2 коментара:

  1. Nema problema za registrovanje u apple radnji. Qvoucher i registracija u americkom store-u... Uzivaj!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. o pa sjajno, nikako da testiram taj servis, hvala na informaciji!

      Избриши

Related Posts with Thumbnails