18.07.2011.

Pencil Revolution!
Ta-na-na-naaaaa! Super frishko iz produkcije Young&Healthy - spot za numeru Pencil Revolution holandske grupe Schradinova! BANG!

Frontmenka (hihi, frontmenka!) grupe Schradinova je Janneke Maria Ali (Janne) Schra koja je od 2001 do 2010. bila clan super popularnog benda Room 11. Storija o njoj i njenoj novoj grupi do nas manje obavestenih je dosla kada je u Beogradu gostovala kao predgrupa bendu Air. Od tada znamo i za numeru India Lima Oscar Victor Echo You.photo: Milica Kolaric

Kako je sve to krenulo, kako je Janne pozvala Vesnu Pesic da joj dizajnira album, kako je doletela u Beograd da sa Igorom Orsolicem i pazljivo odabranom ekipicom snimi kadrove za spot koji je danas pred nama, noseci se samo dobrim osecajem u stomaku... sve je to jedna neobicna storija. Draga i neocekivano jednostavna.

Spot se krckao temeljno. I, ako mene pitate, it was well worth it. Veliki revolucionari, poznati tlacitelji, simboli otpora. Sve upakovano u presmesne kolaze Vesne Pesic koje je u bizarni neverovatni pljosnati 3d svet majstorski preveo Marko Milankovic.
Pa onda stajling. Da se razumemo, nema bas mnogo onih koji bi vam mogli osmisliti i iskopati komade kakve Schra na sebi ima u ovom spotu. Milica Kolaric (PullMyDaisy) ponovo jase. Pogledajte samo ove mindjuse {i bluzu!}, pa sami snimajte dalje.
crvenu haljinu i gumi kais sa plavom leptir kopcomili stajling legendarne Michelle iz Pokreta otpora iz Alo, alo. Svaki od ovih stajlinga precizno ispracen proper frizurom, skockanom odlucnim rukama Dusana Petrovica (CreativeTeam).
{Primetite prolet rucno pisanih slova, ah kakvo osvezenje. Ne samo za mene kao posmatraca, nego i za Igora koji se na tren odmakao od kompjutera i dohvatio cetku! Yeah!}A onda ce vam tu i tamo proletati luuude 2d animacije i poneki svezi crtez Milosa Rajkovica, njega se secate iz price o spotu za Svi na pod.Nesto homemade...u upecatljivoj sporednoj ulozi - Che...


i omiljena mutacija Lenjin sa Lenonovim ocima sa naocarima. Lenin+Lennon. Love it.Gala finale pred smiraj i zakljucak...barjaci i Schra kao Guliver u Liliputu...ahahaha, na ovu facu UVEK padnem od smeha. Loooove it! Love it! Ulovio je Filip Jasnic, snimio je njenu srz, hihi!


I najzad, posle toliko price i zaledjenih frejmova, evo spota. A da, i pesma je odlicna!Director / Art director: Igor Orsolic
Art director / Collage artist: Vesna Pesic
DOP: Filip Jasnic
3D Animation: Marko Milankovic
2D animation / drawings: Milos Rajkovic
Stylist / Make-up: Milica Kolaric
Hair: Dusan Petrovic for CreativeTeam
Language consultants: Goran Dimitrijevic (English), Tamara Luzajic (Dutch)
Studio: Galerija 12, Belgrade
Editing & postproduction: Young & Healthy, yh.rs

Pencil Revolution is written by Janne Schra and Tony Roe
and released at Universal Netherland

______________________________

8 коментара:

Related Posts with Thumbnails