06.07.2011.

Kei Acedera
Kei Acedera zivi u Torontu. Ona i Bobby Chiu cine Imaginism Studios. Iz njihovih mozgica i ruku nikli su mnogi cudesni likovi iz savremenih animiranih filmova iz produkcije Disney, Warner Bros, Sony Imageworks i Dreamworks.

Dva uvodna zmaja i njihove gazdarice integralno:

Kei je posebno poznata po kreaturama koje je izmastala za Bartonovu Alisu, ali ma koliko te lude studije bile fascinantne, mene brze sveze skice na natronu mnogo silnije raduju.

Sirom sveta poznata po ilustracijama za bestseler How to talk to girls, knjizicu za muvanje devojcica iz vizure 9-ogodisnjaka. Objavljena i na srpskom, tacno znam gde stoji, odmah kod ulaza u Merkator Hipermarket, jos danas cu je tamo prelistati, pa mozda i paznuti. Vidim da je knjiga u celini preuzeta sa sve ilustracijama, a one su jednostavne i slatke, preslatke.
Zapravo ovakve, linijske, crne na belom.
Crno na belom je nekad sve sto vam treba...Ili tonovi braon na belom, izcizelirani iz milijardu malenih detalja. Ilustratorska srma.Njen je portfolio prepun zmajeva...i drugih izmisljenih i stvarnih zverova...
brzih skica iz stvarnog zivota koje me potsecaju na prve godine fakulteta kada smo u grupicama isli u zooloski vrt da crtamo...
A onde paperjaste kolorne vertikalne kompozicije koje pucaju od veselja!


Obozavam meki, zenskicasti, deciji, slatki, blesavi, smesni, znalacki, opusteni, puni, znatizeljni nacin na koji Kei Acedera gradi scene.

O-bozavam.

5 коментара:

 1. Анониман6.7.11. 10:32

  Tako je lepo, lagano ... prihvatljivo, da se najbolje izrazim :)

  ОдговориИзбриши
 2. Slatko,preslatko,sad i ja obozavam ove crteze!!

  ОдговориИзбриши
 3. jeste, prestlatko je ali i beskrajno studiozno, ozbiljno, dosledno, trajno kvalitetno. izdrzace test of time.
  :}

  ОдговориИзбриши
 4. jao pa fenomalni su..a zivotinje su genijalne. vidi samo onu lamu, gudu i cupavog lava..odlicno i duhovito :)

  ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails