14. 7. 2011.

Marathon




Hm. Nikad nisam pisala o svojoj ljubavi prema antickim grckim slikarijama. Iz razlicitih perioda i razlicitih krajeva. Moram da pocnem sa tim.

A, da, u medjuvremenu sam shvatila da sam o Grckoj pisala dovoljno da ova tema mora da dobije svoju etiketu. Tako sada u oblaku sa tagovima imate i Greece. Kad vam se dusa zazeli ove teme filtrirano i bez ometanja, Grcka je samo jedan klik away.

Danas, isecak iz portfolija Karin Cyrén. Vi slobodno uzivajte bazajuci kroz ilustracije ove svedske studentkinje, ja izdvajam seriju Marathon. Sve naravno krece od pocetka. Verovatno znate legendu o bici na Maratonskom polju i glasniku koji je pretrcao tih 42.195 km od bojnog polja do Atine da bi javio da su Persijanci pobedjeni.





Ova ilustrovana storija krece zagrevanjem medju belo plavim grckim kucicama i odmah cete medju savremenim trkacima zapaziti i jednog crnog, sa belim linijskim crtezom na toj silueti, koji kao da je iskocio sa antickih grckih vaza. Ove, recimo:





A onda, trka krece:





I nastavlja se, kroz razlicite predele, sa usponima i padovima.












































Karinina serija Marathon prica o gotovo nadljudskom naporu za prevazilazenje sebe samog. Tako snazna, velika prica upakovana u dopadljive scene, panoramski izduzene, sa tim jednim antickim trkacem koji kao duh predaka i konstantno prisustvo legende savrseno kompletira atmosferu. Preporuka je klik na slike za zumiranje i uzivanje u sicusnim detaljima.

Uskoro, neka druga storija o omiljenim ostacima anticke grcke.



7 коментара:

Related Posts with Thumbnails