17. 1. 2011.

Volcano Flambé



Ok, kao što do sada i vrapci na grani znaju, ja sam vam prilično luda za svim tim dezertima that have something to do with fire. Crème brûlée, Crêpe Suzette, that kind of things.


Takođe, moj nedavno formulisani respect za Marinu Abramovic takođe sam vam izdeklamovala.

And now, the two meet!

Marina Abramović ima novi rad. Posle patnje i ispitivanja granica u MoMA, vreme je za uživanje, nagradu, dekadenciju. U vreme zime, kada telo ište slatkiše, a praznici ih, fala bogu, pružaju sa svih strana u nepristojnom izobilju, njen novi work of art zove se Volcano Flambé i oličava se u dezertu koji će se služiti u restoranu Park Avenue Winter.



Park Avenue je restoran koji kompletno menja svoj izgled i jelovnik u prelasku iz jednog godišnjeg doba u drugo a ta kompletna promena iygleda enterijera se desi u roku od 48 sati. Tako se ovaj restoran tokom godine zove Park Avenue sa dodatkom...

Spring



Summer



Autumn



Winter



Park Avenue Winter će tako biti domaćin i ko-kreator novog dela Marine Abramović. Ona i resident chef Kevin Lasko kreirali su dezert koji se opisuje ovako: mini flaming mountain of ice cream, meringue, and banana mousse, topped with gold leaf and spun sugar, all on a bed of almond cake and cookie crumbs.



Čekaće vas sledeći setting: laboratorijski mantil, drvena kutija, čaša vode, viljuška, kašika i salveta.


U kutiji je mp3 plejer i slušalice. Stavite slušalice i uključite snimak. Marina vam kaže da zažmurite i dišete. Dok su vam oči zatvorene, pred vama se pojavi Volcano Flambé, kako Emma Allen, autor članka na ArtInfo kaže, fensi verzija dezerta Baked Alaska.


pics via artinfo

Marinin dragoceni dodatak će vam vrlo jednostavno opisati ideju iza vulkan dezerta: This dessert is a beautiful example of ritualization. Everything is silent, you have to listen to what happens. You become conscious of your body and your breathing. You start enjoying what you eat and taste. (via Artlog)

Ovaj slatko-slani toplo-hladni krckavo-meki gurmansko-umetnički događaj košta $20 i postavka traje do 20. marta.

______________________________

7 коментара:

  1. o em dzi.
    prvo da, to je moja vrsta dezerta.
    broj dva, zashto se kod nas tako ozbiljno ne posvecuju mome omiljenom sportu restoraningu... pa ne presvlache 4 puta godishnje.
    trece disanje, i zatvoriti ochi blabla. toliko znam i sama, ali lepo od marine da edukuje one koji ne znaju kako se jede flambe/sufle/brulee ::))

    ОдговориИзбриши
  2. eh draga moja, hvala sto delis odusevljenje. znaci, pakujemo se i pravac park avenue winter!

    ОдговориИзбриши
  3. Анониман17.1.11. 20:48

    Ovo je sjajno!:)
    Pohvale za blog.:)
    Jovana
    http://julietspen.blogspot.com/

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails