6. 1. 2011.

Horislavci



Jos nesto sto se duuuuuugo krckalo u C&a i bilo spremno taman da se iznese na novogodisnju trpezu. Vizuelni identitet decjeg hora Horislavci.

Ovo je jedan od projekata koji me je naucio strpljenju, unapredio u prepoznavanju potencijala za postavljanje sopstvenih standarda, ali i izgradio fokus ocuvanja magije do kraja, ma koliko dugo proces trajao. Tako ovaj vizuelni identitet deluje lako i leprsavo, ali ne skicuozno i povrsno. Dovrsen je, finaliziran, zaokruzen, na njega je stavljena tacka.



Gotovo sve ove preslatke elemente nacrtala je Verica Sokanovic. Klince, slovca, note, pticice i sve druge zezalice. Pocetak je bio - zelimo japanski slatki kawaii lik sa lokalnim twistom, decaka i devojcicu, da se niko ne oseti zapostavljeno, identitet koji ce moci da nosi i detence od 5, ali i ono od 15 godina, jer, Horislavci su sarenoliki. Plus, zeleli smo da napravimo i slatku cirilicu koja ce imponovati cak i onima kojima je odbojna. To nam je cesto akcija u C&a, a i meni licno. Npr Selekcija i npr Lovely.

Uglavnom evo, to su Horislavci obuceni u nas i njihov primarni logo.



Od njega izveden i ovaj, sekundarni logo.





Napravili smo i cetiri die-cut nalepnice, svaki komadic bojen do poslednje tackice, s ljubavlju i pazljivo, uzivala sam. Po jedna, random se dobija uz upravo objavljen cd Horislavaca, Kad porastem.



A onda, razvili smo i ovaj, treci logo, koji je nastao iz igre i pocetnog skiciranja i istrazivanja, ali je bljesnuo u svom sjaju kada nam je zatrebala navigacija za sajt Horislavaca.



I voila, sajt. Plutajuc, lebduc, saren i rapevan. Kucica ja ptice je home, navigacija kao Mac za klince. Lijana po kojoj su pokacena slovca. Ma, mljac. Eto, ponosni smo. Ok, ponosna sam :}



all pics courtesy of C&a
....................................

2 коментара:

Related Posts with Thumbnails