21. 1. 2011.
Tartine Bakery
Pekara Tartine je sanfranciskanska institucija. Nadaleko se prica se o njihovom carobnom hlebu, dobroj atmosferi, finom osoblju i prijatnom drustvu koje se u okuplja na adresi 600 guerrero st. sf, ca.
Kreatori Tartine Bakery, male francuske pekare i kafea, su muz i zena Elisabeth Prueitt i Chad Robertson. Na Tartine me je potsetio/la Indigo Bunting, koji je divno art direktorisao storiju o njima za januarsko izdanje Martha Stewart Living magazina.
A onda dalje u setnju oko Tartine stolova, izloga, radnih povrsina, pecnica i vitrina.
Dve knjige koje su do sada izdali su od onih koje cu dodati mojoj kolekciji kulinarskih knjiga za obozavanje i listanje bez pravog kuvarskog plana.
Prva od ovih knjiga zove se kao svaki prvi muzicki album - po nazivu grupe - Tartine. Tartine, the first book from Elisabeth Prueitt and Chad Robertson includes all the basic recipes from the renowned Tartine Bakery the couple founded in 2002: breakfast pastries, cakes, tarts, cookies, and savory items as well.
Na ovoj knjizi saradjivali su sa fotografkinjom France Ruffenach, istom onom koja je fotografisala onu predivnu knjigu Country Cooking of France. Love her.
A onda, of kors, back to bread. Chad solo izdaje knjigu o hlebu. Bread Bible. Tartine Bread.
Chad Robertson's Tartine Bread begins with a basic recipe for the acclaimed Tartine Country bread. After the basic recipe is explained, Chad then shows how variations from this master recipe lead to wonderfully diverse breads. Also included are more than 30 sweet and savory recipes using days-old bread to make sandwiches, classic soups, and hearty salads.
Ovog puta, fotograf je Eric Wolfinger, novo fotografsko ime za mene. Zapamticu ga i trekovati u buducnosti.
Za kraj, za vas koji ste strpljivo procesljali post ili svim srcem uzivali u krckavim korama Tartine hlebova i ponekom francuskastom dezertu, voila - kratka filmska storija. Uz sliku ide i pokret, zvuk, reci. Samo nedostaje miris. Treba mi Byredo Baker's Guild sveca.
___________________________
slike kriju jos prica. klik na njih if you want more.
.................................................................
Пријавите се на:
Објављивање коментара (Atom)
eee ispashce da se ja javljam samo kad je neka hrana na virtuelnom stolu, ali moram shta cu :)
ОдговориИзбришиmljac!
hihi, znam ja da ti stalno svracas ali ovo stvarno jeste neodoljivo. posle flambiranog vulkana u njujorku, pravac san francisko. polako krecem da sklapam americku gourmet turneju ;]
ОдговориИзбришиhttp://vimeo.com/13664547
ОдговориИзбришиi ovo :)
flaneura, ti.. vestichice jedna! pa ne mogu da verujem. procitala si mi tok misli! taj post je spreman i ceka da se objavi 25.1.
ОдговориИзбришиkazu mi to, znas...
ОдговориИзбриши:P
joj, sorry, samo mi je to bila tako divna asocijacija...ali zar sva 3 posta nisu predivna???
ahaha oformi, i reci gde se placa :)
ОдговориИзбришиp.s. elle blogbox? congrats ::))
ma sve ti znas pretpremijerno ;)
ОдговориИзбриши