6. 5. 2010.

Istrian Lunch in Belgrade



Sve je, zapravo, pocelo uzarenim danom i odbranom magistarskog rada. So, od danas citate blog MAGISTARKE Jane Orsolic, molim lepo. Jel to magistar od magic+star? As in neko ko je poznat po tome sto stvara magiju. I wish...

Bottom line, moras nekako da se pocastis. Obelezis, proslavis. Setim se - od 5 do 9. maja u Saranu se desavaju Dani Istre! Tamo nas docekaju aktuelne goodies, sveze i sve ono cega vise nema u vreme letnjih odmora. Trenutno u jeku tartufi, divlje sparoge i San Pier. Na tanjiru 1 ovciji sir sa tartufima, na rukoli (da ne kazem rokuli), poskropljeno maslinovimmmmm uljemmmm. Btw, oficijelno ulje Dana Istre je ono divno ulje gdje Marije Bursic, ono koje nam je preporucila ona vrcava devojka iz Mosta 52. Oficijelno belo, Kozlovic Malvazija.



Konzumirano uz krem corbu od divljih sparoga, realno, jedna corba je dovoljna za dvoje. Dodje u onom mini kazanu u kom vam u Saranu standardno donesu riblju corbu. Tanane spargle divljakuse su prekrasne, mogu vam reci.



A onda, San Pier. U Veli Jozi su nam rekli da bi nam to preporucili da ga ima jer su na tu ribu specijalno ponosni, ali joj je tada, u drugoj polovini avgusta, kasno, prekasno. Dakle sad je vreme. San Pier je san snova. Za gladne ili lenje, takve strukture da ce vam posle konobaske veste obrade ostati filet bez ijedne koskice.



I last, but not least - cokoladni kolac sprinklovan listicima badema i drizlovan again - maslinovim uljem. Odlican match, takoreci - match made in heaven. Preporucujemo. Dva mala trouglasta komadica bice vam taman u kaficu za put pod noge. Igor kaze da misli da i u kolacu ima trunkice tartufa, meni se cini da nam je samo nos bio pun ovog predivnog zemljanog mirisa.

2 коментара:

Related Posts with Thumbnails