10. 5. 2010.

KORRES. Super Natural



KORRES je kuca novog doba. Ako bih, recimo, morala da se odlucim za jednu kucu koja ce podmirivati sve moje kozmeticke potrebe - Korres bi bio moj apsolutni izbor.

George i Lena Korres napravili su kozmetiku na porodicnim apotekarskim korenima, homeopatskoj medicini i lokalnoj tradiciji. Njihova plemenita ideja - prave kozmetiku od grckih poznato funkcionalnih sastojaka, bez zlih aditiva, upakovanu u divna pakovanja i ekstremno dostupnih najsirem auditorijumu.

Od '96 narasli su u pouzdanu firmu preciznog koncepta. Sada ih vec ima svuda, licno vam garantujem da ih ima u Njujorku i Tokiju. Ipak, samo su u Grckoj tako primamljivo dostupni. U Beogradu ih naravno nema, a skoro da su nam komsije. Pih. Ne mogu reci da sam sokirana, samo me je vise blam da saljem liste svakom ko ide u Grcku na more.

Par reci o konceptu, Lena Korres na otvaranju radnje u Sohou, krajem 2007.





Ovo je dakle paket iz snova. Posto je sunce naprasno krenulo da przi nemilice, jadna bleda koza se buni. Setim se morskog zastitnog seta i mog, mogu reci omiljenog Korres proizvoda - gela za hladjenje koze posle suncanja na bazi grckog jogurta. Moj boze kakav je to miris! I tekstura, osecaj, ucinak... Ultimativni prozvod za pocetnicko zaljubljivanje u Korres.

I citava jogurt linija, krema, maska, promo materijal... Ah da, za taj carobni dizajn zasluzni su ljudi iz atinskog k2design studija. Oni su inace dizajnirali one magicno bistre, kao naivne piktograme za Olimpijske igre u Atini 2004. Pohvalio ih je nedavno i Stiven Heler.




Spoljna pakovanja od debelog i lakog kartona odlican su stit za divne staklene bocice, plisane gumenkasto plasticne bocice i metalne tube. Krupni kadrovi glavnih sastojaka onoga sto je upakovano, fotografisano na prosvetljenom stolu. Grcki nazivi zapisani brzo markerom, snazno, ubedljivo, autenticno. Kao uzorci u laboratoriji.





Iako je ovo sjajno unisex resenje za malene stanove, muskarci imaju svoju liniju proizvoda kojom Korres kompenzuje za zensko uzivanje u kremicama od ruze, skidaca sminke od jasmina i slicnim girly divotama, pre svega za uzivanje u sirokoj i rastucoj paleti sminke.







To su najdivnije meke olovke za oci koje ste ikada probali. Pa senke, rumenila, baze, korektori i maskare... Tako konkretna, funkcionalna pakovanja, ugodna za koriscenje, trajna i jedinstveno pametna. Verujem da cu se zaljubiti i u njihove nove pridoslice, tri toaletne vode.



Evo i kako oni pakuju, trik filmic via beautywoome


I naravno, ultimativni hit, posebnost i obozavanja vredan poduhvat - njihova mala linija hrane. Prvo je krenulo sa fascinacijom crvenom providnom kutijicom uvucenu u providnu plasticnu navlaku, po sistemu obicne kutije sibica, koja nosi precious tovar - safran.



Onda su tu dzem od smokava, sljiva i meda, instant drink od zitarica, pa cajevi, pasta za zube, i one njihove cudesne zvake. Zvaknes ih samo par puta, nekako su ozbiljne i sabijene kao kaucuk.

Za kraj, nesto sto mi nije dopalo saka, neki cudesni paket, mozda promo paket za prodavce, puder, blush, senka, tecni puder, maskara, karmin i jos ponesto, nekakva knjizica i - cd! Sta li je na njemu, pitam se... Korresovi standardni visualsi, sa zacudnim porcelanskim figuricama, lepim i malkice bizarnim. Bakini recepti sa danasnjim twistom. Korres rules. R.U.L.E.S.

1 коментар:

Related Posts with Thumbnails