31. 7. 2009.

RESTAURANT REVIEW: Fish&Zelenish



ABOUT:

Fish&Zelenis je prekrasni restoran koji se nalazi u novosadskoj Skerlicevoj ulici. Atmosfera kojom odise je istovremeno neobicno lokalna i razdragano pacifisticka. Ta neka dobra tekovina globalizma, mesanja, putovanja, komunikacije i povratka kuci. Nekako kao Svuda podji, svojoj kuci dodji. Jedno kontrolisano fish mish mash mesto sa duhom koji ne moze da se iskonstruise, izmisli i odglumi. Njega nose prvo partneri koji su ga zamislili, a onda i svi pazljivo odabrani ljudi koji sinhrono jasu isti talas. Svako u svom stilu.



I cim sa pomislila, ocarana jelovnicima koje je priredio Peter Gregson tim, zapucali smo na premijerni rucak u F&Z. Ovo je scena koja zasluzuje paletu. Stilizovana verzija bakinog vojvodjanskog doma, sve lezerno, a pazljivo odabrano i prikupljeno.



SERVICE:
Bas, bas fini ljudi. Zivi, opusteni, dragi, nasmejani. Upuceni u jelovnik, sa dobrim tajmingom i odlicnim pokrivanjem oba dela restorana - prvog, starog, kuhinjskog, zivopisnog, i onog novog koji je more comfy i pravi izbor za svaki sledeci put. First timerima preporucujem terasu odmah iznad kuhinje u starom delu restorana, narocito ako ih proces pripremanja hrane zanima kao mene.




FOOD:
Gore su nase namirnice koje se spremaju za termicku obradu. Na tanjiru fish - losos kotleti i raznjici od kocaka lososa, shrimpova i maslinica, a na zutoj dasci zelenis. Mmmmm... I krem corba od sargarepe, prva na listi preporuka dana. Prva ideja koja mi je proletela kroz glavu, damn, moramo da kupimo blender! A onda losos na pirincu sa kockicama sargarepe i tikvica, sve preliveno kremastim sosom od bosiljka i gorepomenuti raznjici na gorepomenutom grilovanom povrcu. Ne mozete ni da zamislite koliko je sve to bilo dobro ispeceno, proprzeno, skuvano. I jasno je da nista nije slucajno. Masters. Sprinklovano persunom.



Postena kolicina limuna, malo za cedjenje, malo ca prstice. Na kraju panakota prelivena cokoladom sa zelenim biberom. Taj lovely pikantni preokret oseticete tek posle par zalogaja.



DESIGN:
Ako kazemo da smo apsolvirali da je jelovnik piece of art, srecna sam da sam videla da su i ljudi koji rade u F&Z toga svesni. I tekstovi u njemu su sjajni, zabavni, vrcavi, zahvaljujuci tim vrcavim crticama nemam pojma koliko smo cekali klopu, 10 minuta, pola sata, dva sata...

Pored toga, ovako zeli da izgleda svako neo-salas mesto, ali retko kome to uspeva. Tacnije, gotovo svi preteraju. Eklekticizam i hrabra mekoca. Premalani namestaj, malo recnog, malo kafanskog, svega po malo, a svega koliko treba. I zacina, i komunikacije, i muzike.

Lepa illy soljica za kraj, jako dobra kafa i ah, dirljivo brendirani secercic. Nema zutog, ma 'ajte, il ti treba secer il ti ne treba, what's with zuti secer anyway... Blindruk na vrlo plavoj knjizici za racun, a racun, drazestan u svom cepkanju na stavke. See for yourself.



OVERALL:
Jelovnik nismo ukrali, mladic nam je rekao da im je od 20 koliko su stampali u reprintu ostalo samo 9 komada. Uostalom, tamo mu je i mesto.

(10/10)

........................................................................................

ABOUT:
Fish&Zelenis is a wonderful restaurant in Novi Sad, Serbia. It's name could be translated something like Fish&Veggies. The atmosphere you'll find there is incredibly local and at the same time joyfully pacificist. A fine example of the good spirit gained thanks to globalism - mixing, traveling, communicating, getting back home. One properly controlled fish mish mash joint with a spirit you cannot fake, make up and act. It's the people that founded this place and all the carefully picked people that work there that make this place. They all ride the same wave, every one of them in his/hers own style.
And as soon as I wished for it, dazzled with the menus Peter Gregson team fixed brilliantly, we hit the road and got here for our premiere Saturday lunch. And waiting there is a scene that deserves a palette right away - a stylized version of my grandma's home in Vojvodina, everything easy going and closely picked and gathered. All wonderous pieces scatered around in such a cozy, neat manner.

SERVICE:
Really nice people. So alive, relaxed and busy, dear and smiling. Now what they'r offering, will help with the menu, good timing, holding everything under control, covering both the original and the new restaurant wing - just across the narrow Skerliceva street. The original part of the restaurant is the one with the kitchen, picturesque and my reccomendation for the first visit to Fish&Zelenis. Especially if your into food preparation, tips and tricks like I am.

FOOD:
Check the image of our meals getting ready to get warm. The plate holding our salmon steaks and salmon, shrimp and plive kebabs, the yellow chopping board holding all our veggies. Yummmm... And our lovely carrot cream soup, the first thing on the daily menu. The forst thing that crossed my mind when tasting the soup - damn, we MUST get a blender! Then, salmon on rice with carrot and zucchini squares, all topped with fresh basil creamy sauce and those skewers I mentioned with those veggies I mentioned, grilled. You cannot imagine how well it was cooked, just right. All sprinkled with the parsley. A good some of lemon boats, a bit to zest a bit to clean you fingers after diving into that lovely fish. Finally, panacotta covered with dark choco and green pepper sauce. You'll get that fine piquant twist after a few of those cool bites.

DESIGN:
After I mention once again that the menu itself is a piece of art, I have to add that I'm so glad I've seen it being loved at the restaurant's staff. And the little stories inside, paragraphs on people, food and the place are so good! Makes the time you wait for your food fly by. This is how every new salas place in Vojvodina wants and should look like, but rarely do. Almost everyone goes over the top, the thing gets kitchy and tacky. I takes so much - craft, time, energy, eclectic sense for combining. Roughly painted old restored furniture, a bit of riverish, a bit of old tavernish, a bit of all things but with a perfect balance. Everything here is just right - spices, music, communication. And at the very end, a pretty illy coffee cup and a really good coffee too, alongside - sugar. No brown sugar, c'mon, you either need sugar or you don't, what's with brown sugar anyway... Then logo debossed on the check book's bright blue front cover.

OVERALL:
We did not steal the menu, the guy told us that after a reprint they have 9 of 20 left. After all, that is where they belong in the first place.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
(10/10)

30. 7. 2009.

Jean Pelle



PREDIVNE KUTIJE za drangulije. Perfektno resenje za ono sto mi je potrebno. Kutija sa par sobica za sobni sminkeraj u visini lica i kraj kreveta i prozora, nova verzija toaletnog stocica za mikro zivotne prostore.



Sijalica sa skrivenim sistemom, ogledalo na makaze, ono kao za muskarce, sa spoljasnje strane Vanity Cabinet-a nekoliko mish mash mix'n'match ruckica koje koristis za sve i svasta. Ah da, ovo je asamblaz Jean Pelle-a, u njegovoj Etsy prodavnici kosta tricavih 175 dolara, a postoji i u crnoj boji.

...........................................................................................................................
ADORABLE VANITY CABINETS. A perfect solution for what I need. Wall mounted box for bedroom makeup corner. A lightbulb, scissor mirror like men use for barber works, misha mash mix'n'match knobs on the box's front for all kinds of current things. Ah, yes, this is an essamblage by Jean Pelle and you can find it in his Etsy shop costing muesli $175, and there one in black, too.

29. 7. 2009.

One Year Old

DANAS JE PRVI RODJENDAN mog blogica.

Pre tacno godinu dana krenula sam sa uzgajanjem ovog malog mesta koje je od pocetka imalo za cilj da bude kolekcija aktuelnosti, beleski o putovanjima, dizajnu, modi, hrani... svacemu. Kolekcija koja bi mi, lebdeci u nevidljivom svetu nula i jedinica, bila dostupna gde god da se nadjem. Kao sto laptop daje osecaj slobode i vece mobilnosti, aktivnosti i neslucenih mogucnosti, tako i online scrapbook oslobadja od straha od virusa, sprzavanja hard diska, nekakve elektro katastrofe koja bi rezultovala gubitkom dugo prikupljane baze.

Glavna je stvar sa ovom malom kucom sa radnom i sobom za meditaciju, okucnicom i bastom, sto nije napravljena da bude autoterapeutska u nekom dramaticnom smislu, vise neko lagano uredjeno mesto za deljenje i otvoreno za feedback. Ni u jednom trenutku ne pisem samo za sebe. Po svojim arsinima - da, selektivno i bez i jednog posta kog bih posle ovih godinu dana obrisala. Postavis lestvicu i samo je podizes za po trunku, nema spustanja. I onda samo stpljivo cekas da se akumuliraju oni koji to prepoznaju kao blisko. Then, the magic begins - ljudi ti govore kako im tvoj mali blog znaci.

....................................................................................................................................
TODAY'S MY BLOG'S 1st birthday.

Exactly one year ago, I started growing this little place that had the goal to be a collection of my current likes, inspirations, travels, notes on design, fashion, food... all kinds of things. A collection that, being made of ones and zeros and floating invisible, would be within reach wherever I go. And just like laptop relieves, sets free and makes you more mobile, dynamic and active, this kind of scrapbook makes you free of worries that everything you collect over a period of time could dissapear beacause of some tech bug.


The key thing with this little place, a house with a garden, was meant to be one light articulated spot for sharing and open to feedback. Not for one second was I writing for myself solely. Up to my standards, yes, selectively and without a single post I'd delete after one whole year. You set your bar and the only way is up. And then, you just wait patiently, waiting for people alike to accumulate and find the things you write about close to the way they think. Then, the magic begins and people start telling you how much your blog means to them.

Belgrade Daily: CHANGES









28. 7. 2009.

Djordje

foto: Vladimir Tatarevic
Djordje Zivkovic je umro. To je strasno za njegovu porodicu, prijatelje i sve druge koji ga vole, ali i ogroman gubitak za struku. Nasa sacica kaligrafa manja je za jednog koji je imao u malom prstu gomilu istorijskih pisama, pratio rad savremenika i prenosio studentima tajne zanata, ucio svaki dan i kao retko ko od starijih profesora hvatao se u kostac sa kompjuterima, sa digitalizacijom svojih pisama. Koliko znam, nekoliko njih je zapoceo, a plasim se da cemo saznati da vecinu tipografskih pisama nije uspeo da zavrsi.

Mi koji smo gledali u skoli, sigurno cemo ga pamtiti po besprekornom pisanju po tabli, finim cetkama odabranim za svako pismo pojednacno, koje je umakao u znalacki razredjenu belu temperu. Secacemo se i njegovog beskrajnog simpaticnog gundjanja, grube iskrenosti i preciznih ocena studenata, njihovog talenta i rada. Naglasavao je razliku izmedju ta dva.

Ja cu ga pamtiti po tome sto je bio jedan od retkih koji su me prepoznavali na ulici sa hiljadu metara, i kad imam kovrdze i kad imam ravnu kosu, i kad nosim sesir i kad nosim ogromne naocari za sunce. Govorio mi je da je to odlika dobrih crtaca. Ostaje mi i bela kosa cetka koju mi je poklonio i secanje na nezadovoljstvo trskom koju sam mu donela iz Japana. Poslednji put kad smo se videli rekao mi je da je ipak shvatio da je zanimljiv i taj japanski sistem rezanja trske koji je potpuno drugaciji od naseg, sa donjom komorom za tus... Naucio je nesto novo.

(; _ ; *)

27. 7. 2009.

Toyota iQ type

====================================
KORISTECI TOYOTU iQ, dva tipografa, Pierre & Damien (zajedno
PLEASELETMEDESIGN) su uz pomoc pro vozaca Stefa van Campenhoudta i posebnog softvera koji je specijalno za ovu priliku napravio Zachary Lieberman, napravili font.

Ukratko, vozac vozi po putanjama koje su Pierre i Damien prethodno osmislili, a cetiri raznobojne tufne na ekstremima automobila su markeri koje programer koristi da ulovi tako dobijen potez koji cini slovo. Evo kako je izgledao proces.


font download
via HeavyBackpack

.......................................................................................................................
==================================================
USING TOYOTA iQ, two typographers, Pierre & Damien (together PLEASELETMEDESIGN) along with the pro driver Stefa van Campenhoudta and special software that Zachary Lieberman made specially for this occasion, they made a font.

In short, the driver follows the paths previously thought out and drawn by Pierre and Damien, and four diffenetly colored dots placed on cars extremes are markers that the program sees as the descriptors for the letters. Here's how it all looks really.

23. 7. 2009.

Sopocani Juice



DIIIIIVAN DOMACI dizajn. Novosadski studio Peter Gregson za Manastir Sopocani. Bocice u dve velicine i teglice dizajnirane bas za ovu priliku. Etikete rucno ispisane kao i mnoge druge stvari koje izlaze iz ove radionice. Moj omiljeni primer je jelovnik restorana Fish&Zelenish u kome je kao saradnik na projektu ucestvovao Filip Bojovic / Fajn Hajp Agency. Kaze Trkulja na studijskom blogu da je jelovnik morao u reprint jer su svi primerci iz prve ture bili pokradeni! Apsolutno verujem i spremam se za odlazak u Novi Sad sa istim ciljem.

.....................
...............................................................................
BEAUTIFUL HOMEMADE design. Studio Peter Gregson from Novi Sad, Serbia, designed yet another adorable package line, this time for Sopocani Monastery. Bottles in two sizes and little glass jars designed for this occasion only. Labels - handlettered, just like a whole bunch of stuff coming out of this workshop. My favorite is Fish&Zelenish menu, the project that involved Filip Bojovic from Fajn Hajp Agency. Trkulja, Peter Gregson's master mind blogged that the menu had to be reprinted because all the menus from the first circulation were stolen! I absloutely can believe that and prepare to head to Novi Sad with the same agenda.

22. 7. 2009.

Tim Burton's Alice

JEDVA CEKAM Alisu u zemlji cuda Tima Bartona koja ce americku premijeru imati 5. marta 2010. (oh, taj prezicni, unapred isplanirani zapadni svet...).



Ok, sve scene iz Diznijeve Alise iz '51. su mi prakticno usadjene u DNK. Silni raspusti za nas sestoro klinaca iz familije prolazili su u ponovnim i ponovnim gledanjima ovog crtaca. Jezivo, zacudno, magicno privlacno, slatko, misteriozno... pravi materijal za update, upgrade, revival Tima Bartona.



Sudeci po par rendera koje su pustili u promet kao previews, a narocito sudeci po ovoj cvetnoj sceni All in the Golden Afternoon might really be golden... Drzim fige i jedva cekam da vidim, ali stara Alisa ostaje magicna sta god da nam prirede.


+HVALA MARKU ZA INFO!
~~~~~~~~~~~~~~
p.s. official trailer

...............................................................................................................................
I CAN'T WAIT for Tim Burton's Alice in Wonderland to be finished. The American premiere is planned for March 5th, 2010.

Ok, all the scenes from the original Disney's Alice dating back in '51. are practicaly engraved into my DNA. All those summer brakes for us six kids in the family went by watching this cartoon over and over again. Creepy, wonderous, magically appealing, sweet, misterious... a perfect material for Tim Burton's update, upgrade, revival.

Judging by these couple of previews they showed us as a sneek preview, and especially this flowery scene, All in the Golden Afternoon might really be golden... Crossing my fingers and can't wait to watch, but the original Alice stays magical whatever comes along the way.

+THANKS TO MARKO FOR THE INFO
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
p.s. official trailer

21. 7. 2009.

Google Maps Typography



SPEAKING OF Moon landing...

Evo alfabeta koji je Rhett Dashwood, pronasao u satelitskim snimcima Zemlje. Na njegovoj strani na kojoj je ovaj alfabet originalno objavljen pronaci cete i linkove na Google Maps lokacije na kojima je svako slovo pojedinacno pronadjeno.

via TypeTheory



......................................................................................................................
SPEAKING OF Moon landing...
Here's the alphabet Rhett Dashwood found in Google Maps satellite pictures of the Earth. On his site, you'll find direct links to each original site for every letter in this alphabet.

20. 7. 2009.

Original Moonwalkers



PRE TACNO 40 godina kapetan svemirskog broda Apollo 11, Neil Armstrong, izgovorio je Ovo je mali korak za coveka, ali veliki za covecanstvo. Bez obzira sta se zapravo desilo, da li je to bilo na Mesecu ili u studiju, fama, velicina i osecaj koji ovaj dogadjaj nosi, cini ga zaista bitnom crticom u nasoj istoriji. I globalnim medjudrzavnim odnosima, of kors.


Dakle, od juce tu i tamo bacam pogled na Moon Widget na mom dektopu koji prati We Choose the Moon sajt. Njega je JFK Presidential Library and Museum postavio povodom obelezavanja 40 godina od misije. We Choose the Moon od 16. jula, kada je i pre 40 godina Apollo 11 bio lansiran pa do danas, kada treba da bude sletanje na Mesec (oko 10 uvece - be there or be square) rekonstruise misiju Apollo 11 i odbrojava do svake sledece faze, sa grafickim prikazom pracenja putanje i zvucnim zapisom koji prati misiju. Local bonus, luda informacija da je u Apollo 11 projektu ucestvovalo i nekoliko srpskih naucnika.

Ah da, dok ovo pisem, posada Apola 11 doruckuje blizeci se fazi 8. Mozda ce za dezert da jedu onaj genijalni astronautski sladoled! Ima ih u razlicitim ukusima, a Neapolitan zasluzuje paletu.



Bottom line, obelezite bitne trenutke u licnoj i svetskoj istoriji, it's good for you. Evo kako to radi Mike Stimpson a.k.a. Balakov, koji nam u svom flickr streamu pokazuje svoje rekonstrukcije bitnih crtica iz nase zajednicke istorije koje izvodi uz pomoc Lego figurica. (via yatzer)

Buzz Lightyear, pardon, Aldrin, posing for Neil Armstrong.

My custom Mash uz X-ray snimak cizama Nila Armstronga:
These boots are made for walking,
Walking on, walking on the Moon.

A ovako je Chuck Jones jos '53. napravio belesku o bitnom dogadjaju. U originalu Duck Dodgers of the 24 1/2 Century, kod nas poznat kao Daca Nedostizni iz 23 (!?) ipo veka sa Djuzom Stojiljkovicem u glavnoj ulozi. I prase koje muca u ulozi Space Cadet-a... aaah. Sve to via YouTube koji danas ima specijalni logo:




~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
CITAJTE JOS:
Wiki data

Times Online originalni arhivski clanak
NASA 40th Anniversary data base
+ title thanks to Bogica

..............................................................................................
soon


19. 7. 2009.

My Life - One Year After

Moj zivot nije slican nicijem, stih iz zbirke pesama Dzo Frejzer i 49 (+24) pesama Srdjana Valjarevica, projekat Sjajne reci Igora Orsolica, BELEF'08. Proslo je godinu dana. Dobri su ti markeri u vremenu, za presabiranje i podsecanje koliko je godinu dana jako mnogo i istovremeno neverovatno malo. Moj rad je sada lancima ankerisan u Kiseonickoj stanici Galerije 12, iznad ulaznih vrata u radionicu. Odlicno mu je tamo.
.........................................................................................................................................
My Life is Unlike Any Other, a quote from Srdjan Valjarevic's Joe Frazier and 49 (+29) poems, Igor Orsolic's Dazzling Words pro
ject for last year's BELEF. It's been one whole year. They're good, these time markers, to summarize and remember how long and at the same time so little time one year really is. My work is now chained to the roof construction just above the entrance to Belgrade's Gallery 12 Oxygen station's workshop. And feels wonderful there.

18. 7. 2009.

God I love Belgrade

OBOZAVAM BEOGRAD. Grad, u talasima agonija i uzleta, divno zelenilo kroz koje sada svaki dan putujemo na posao, pa svu tu vodu, reke, jezero i njihove skrivene budzake. Najvise volim beogradske divne ljude i poneko neocekivano popodne kao ovo.

photos:
Jana Orsolic & Verica Sokanovic




......................................................................................................
I ADORE BELGRADE. The city, in breaks of agonies and uplifts, wonderful greenery we travel through each day on our way to work, and all that water, rivers and the lake, and their hidden places. Most of all I love Belgrade's wonderful people and the city's unexpected afternoons like this.

16. 7. 2009.

Kuntzel&Deygas... finally.


Japanska avio kompanija Starflyer je svojim crnim avionima dodala nesto bele i voila! Caperino&Peperone are in the air.

Upravo mi je u inbox sleteo jedan od limited edition aviona Starflyera i eto direktnog povoda da najzad napravim i belesku o Kuntzel&Deygas. Pariski umetnicko-dizajnersko-animatorski duet Olivier Kuntzel and Florence Deygas od 1988. zive nesto sto se sa strane cini kao najdivniji, najzabavniji, najchic poslovni aranzman ever! Saradjuju sa fab kucama sirom sveta, tvorci su ikone Colette, a najveci broj super zanimljivih projekata naruceni su i realizovani u Japanu. Evo kako ih opisuje japanski Shift.

Njihova mocna firmica addadog je napravila jednu od najkuljih filmskih spica ever, za film CATCH ME IF YOU CAN.


Samo da se posle nisu ponovili spicom za Kiss, kiss, bang, bang... Sigurno su im rekli: 'Ocemo isto onako...

Ono sto mi je trenutno apsolutni favorit u njihovom portfoliju je kampanja za -- TOTO!!! Da, da, Tokio Toilets TOTO. The one and only. Dakle kampanju TOTO for Two radili su sa (ili za) WinkCreative, koji je u mom univerzumu najpoznatiji po svom hip projektu MONOCLE. Lazem, i po Stella McCartney logou. My God, here goes a beauty rush...

..........................................................................................................................................
soon

15. 7. 2009.

RESTAURANT REVIEW: Le Molière

ABOUT:
Le Molière se nalazi u Zmaj Jovinoj, odmah uz Francuski kulturni centar. French cuisine, logicno. Prija kad imamo nesto logicno u gradu. Nisam verovala u postojanje finog restorana na glavnoj dzadi, pa sam tek pre neki dan otisla na neki dejt tamo. Na Crêpes Suzette.




FOOD:Vino belo na casu, preporuka, domace neko, skroz fino. Corba, izbor od 3 na meniju tog dana, gusta i sita ali ne onako kako zna da bude teska ona prava francuska supa s lukom. Servirana u onoj kao starinskoj tavici iz CoinCase, zelena spolja oker, kao pecena glina iznutra. Nije smetala, ali mi nije bila savrsen izbor uz ambijent i koncept... Moje glavno jelo - dimljena pastrmka u sosu od zelenog bibera i kuvani krompir. Nije bilo svega iz menija pa smo sistemom eliminacije uz asistenciju zabavne konobarice dosli do safe izbora. U tom trenutku taj fazon nije smetao. Jednostavno servirano, bez budalastina, krompir fino ociscen u ujednacenim lepim formama i velicinama, dobro skuvan, taman. Pored krompira u tanjiru dobije se dodatna kolicinica u ciniji pored. Hm? Nepotrebno, rekao bi neko, recimo - ja. Ah, da, za dezert ovom prilikom nije bilo mesta, ali kada sam pre nekoliko dana otisla na Crêpes Suzette i kafu, bile su malko prejake sto se alkohola tice i preslabe sto se stava tice, tekstura kao puding, nema otpora. Nisam probala originalne ne mogu da kazem, samo one jedne u Tokiju u nekom ludom mestascetu u Aoyami gde su u tokijsko/pariskom bistrou servirali Crêpes Suzette sa palacinkama od heljde, pa to nije bio bas tipican primer tipicne francuske poslastice.. Koliko sam shvatila, Japanu je heljda kao nama psenica. Dobre su bile te tokijske Crêpes Suzette... i alkohol se nije ni trecinu tako jako osecao... E! Pa to je zbog Japanskog nedostatka enzima za alkohol, verovatno je rasticno redukovana kolicina ili je alkohol bio zamenjen necim... No, da se vratimo na Le Molière.

SERVICE:Utisak No.1 je devojka koja nas je sluzila i koja je totalno kopcala nas ujedinjeni quirky humor za javna mesta i ljude koje ne poznajemo bas toliko dobro. Pored toga, casa za vino je bila sasvim dobra, bez onih savova od izlivanja koji su groooozni na dodir. I to kako se suzava do sirine za koju se vec pomalo brinete da li ce izdrzati... in a good way. NOTE: Again, ni traga od maramica/peskirica za ruke pre jela.

DESIGN:Bas fin classic bistro dizajn. Nesto kao njujorski Baltazar. Nemaju sajt, ali imaju sve ostalo, potpuno skladno i pokriveno. Fin spoljni signage, unutra papiri za ispod tanjira, papirni prstenovi za salvete. Gill Sans u logou, sve od dizajna fino, ukusno, znalacki izvedeno. Samo me taj dijakritik za prvom "E" u "Molière" muci... Toliko je pobegao u levo da ga ni dodatna senka bacena dole desno ne dovlaci u opticku ravnotezu sa slovom.

OVERALL:
malko previse decentno, not a sign of that necessary bit of quirkiness (apart from that waitress)
♥♥♥
(7/10)

14. 7. 2009.

TypeCon is on

TypeCon 2009, July 14 – 19th, Atlanta, GA
IDENTITY: UnderConsideration
read all about making of the logo





full size (up) and smaller scale (down) versions of the logo.

13. 7. 2009.

V60 Fall Preview

MY SELECTION of a few bits of inspiration from the forthcoming issue of V Magazine.

Eyeshadow powder stenciled letters, black and white with a punch color and lots of curls.
And tough looking Cameron Diaz. It is so cute that she's so twiggy and funny, and poses like like-a-virgin Madonna. White Marylin hair and booby cones. Just look at her face on that front cover. She's acting and she's havin' so much fun!




Related Posts with Thumbnails