04.07.2009.

RESTAURANT REVIEW: Cantina de FRIDA

ABOUT:
Cantina de Frida je poprilicno novo mesto, meksicki restoran dole pored reke, u nouveau riche strafti zvanoj Beton hala. Verovatno sam upravo zbog overall cudnog miljea i oklevala da odem tamo do sad. A onda, mimo bilo kakvog plana i odmah posle posla, sto ce reci oko 5-6. Smart move.

FOOD:
Uz neko sasvim ok belo vino na casu (od 3 opcije u tom trenutku), PAN DE LA CASA. Ultramarin ide odlicno sa zivom blago pastelnom narandzastom koju suve chilli papricice cine u smesi sa puterom. Pa onda:


PIMIENTOS AL HORNO CON MIEL
Pečene paprika u balzamiko sirćetu i medu sa grčkom fetom (slika dole levo)
ENSALADA ANDALUSA CON AZAFRÁN
Andaluzijska salata od krompira sa šafranom (slika dole desno)
LONJA DE SALMON ASADA
Grilovani stek od lososa (dole dole levo)

Paprike u balzamiku sa medom - najsnazniji ukus od svega na stolu. Kiselo-slatka salatica odlicno ide uz hladnu krompir salatu sa crvenim i mladim lukom. Mozda bih je vise volela da je bez pavlake, samo E.V.O.O. (Extra Vergine Olive Oil) i a pinch of some good coarse sea salt. Ali onda verovatno ne bila meksicka, nego mediteranska dalmatinska hrana, jel'? U kombinaciji sa malom toplom snaznom paprika salatom i malom hladnom krompir salatom, jedan fini losos steak lezi sjajno. Fin i socan, dobro ispecen, odlicno serviran na toploj crnoj gril ploci, ne deluje polirano novo niti strokavo izrabljeno, taman rustican. Uz losos ide mala krompir salata i nesto grilovanih paprika i tikvica. Za nas dvoje, prava kolicina.




I dezert, zove se fenomenalno LIMUN-LIMUN (na slici gore desno), najavljen kao najbolji. Moj je problem sto limun i dezert zamisljam odmah kao lemon poppy seed kombinaciju. Nisam ocekivala total kremasti kolac, ali moja bolja polovina kaze da je bio dobar. Ni previse sladak ni tezak. Recimo da je na pola puta izmedju panna cotte i crème brûlée-a. Dobar uz kafu.

SERVICE:
Malo blentav i previse friendly raspolozen konobar je menije odneo za pogresan sto iako nas je bilo poprilicno malo. Hrana je dosla jako brzo, daleko brze nego sto sam ocekivala, a verujte mi - bila sam gladna. Sve dobro kontrolisano zacinjeno, harmonizovano i kontrastirano. Sto se velikog finala tice, dezert su propratile tri malinice od kojih je jedna bila total shlognuta, prilicno neoprostivo, for a rasperry lover koji nedeljama brsti Sarengradske maline direkt sa dzbuna. Uz to dva produzena espresa sa mlekom malo prosuta. Kafa u tacni, ne nikako. A, da, generalna zamerka Beogradu - kada li ce nam stici vlazne maramice ili avionski pescikirci, topli i pepermint svezi pred jelo...

DESIGN:

Veliki jednostavni jelovnik stampan jednom bojom na pak papiru, pregledno i jasno. Ruzan noseci font onaj neki free, osnova Helvetike sa nekim doradjenim slovima kao "t". Samo Helvetika da je bila to bi bilo ok, mada sam ja tu uvek za neko drugo resenje. Uz skenove pisama i svu tu upeglanu rustiku ide neki cist ali Helvetika... daaaaj. Podloga za jelo ultramarin i sjajni kunstdruk, malo neocekivano. Ipak, deluje super ispod hrane koja pristize. Mali jelovnik za dezert potpuno asinhron. Ali hej, Frida ima sajt i skroz je kul! Jednostavan, funkcionalan, bucan, ultramarin i pusten na vreme!

OVERALL:
♥♥♥♥♥♥♥

(8/10)

Нема коментара:

Постави коментар

Related Posts with Thumbnails