5. 7. 2009.

Nouveau Vintage



LETO I RAZMISLJANJE O DESTINACIJAMA. D-BEND JE ZA HERCEGNOVSKU TURISTICKU AGENCIJU Labosta NAPRAVIO PAR PLAKATA. IZRAZOM PODSECAJU NA ONE DIVNE STARINSKE PLAKATE KOJI REKLAMIRAJU NOVE CHIC DESTINACIJE.




Na njihovom Behance profilu neko je fino prokomentarisao da ih Labosta plakati podsecaju na radove ukrajinsko-francuskog (kakva kombinacija!) slikara Kasandra. Ta duh zudnje za novim putovanjima transformisan u danasnji osecaj ima drugaciji ton - dostojanstven i mistican. Diskretan upliv 3d tekstura savrseno radi na utisku vode, odsjaja i treperenja, upravo su ti plavo zeleni treperavi plakati posebno uspesni.


A sto se tipografije tice... sa Futurom treba znati. Ako znas koliko je opasna i na ivici izmedju veri kul i total trash verovatno ces je zaobici. Razmisljam da li bi Gotham tu bolje legao, cini mi se da bi zbog citave fine napredne estetike mozda finalni rezultat bio nesto kao nekakva Obama Travel Agency... Dakle, Futura it is, izgleda bolje nego u bilo kom drugom slucaju u domacem dizajnu, ajde moze i ova Narrow da prodje, ma, nek ide zivot, moze i ovaj mladalacki zaobljeni oblique da prodje u ovoj konstalaciji... Cini mi se da je za D-Bend ovo pocetak neke nove faze, izgleda da prestaju da budu klinci. Nije kraj, niti potpuno precizirano u atmosferi i stilu, ali jasno je da rastu dok ih gledamo. To nije zgodno, ali tako je sa dizajnerima.



Za ovu seriju plakata, D-Bend je pocetkom godine dobio nagradu na lokalnom festivalu, a ponosna turisticka agencija tim povodom najavila nastavak saradnje i novi vizuelni identitet u ovom stilu. Cekam s nestrpljenjem.

.......................................................................................................................
soon

1 коментар:

  1. cool blog go on mine at www.gtjw.blogspot.com

    -the Ghostflyer
    GTJW Crew President
    www.gtjw.blogspot.comcool blog go on mine at www.gtjw.blogspot.com

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails