30. 9. 2011.

The Delicious Miss Dahl




Gospo'ica Sophie Dahl rasla je u velikoj prozdrljivoj porodici i, iako pretty enough da bude model, odrekla se ociglednog izbora (na veliko razocaranje plus size modela, da dobro ste me culi, plus size modela) i uplivala u spisateljske vode. Pisanje im je u familijarnoj krvi, Sofin deda po majci je legendarni Roald Dahl.




Inspirisan njenom kulinarskom knjigom, BBC ju je pozvao da prirede TV emisiju u kojoj je sama Sofi prezentovati recepte koje je u knjizi zabelezila, pripovedajuci usput stare porodicne okostolne price.


 


Tako je nastala emisija cije ime nosi danasnji post. The Delicious Miss Dahl. Emitovana na BBC 2 prosle godine, ova tipicna engleska kuvar emisija je mljac. Iako mi je Sofi nesto... previse umiljata, iako iza te preslatkoce viri trista djavola { nekako mi je cudna kombinacije dve malo creepy opasnice, Blondie i Christine Ricci }, neodoljivi sarm u koji englezi pakuju vec ko-zna-koju emisiju ovog tipa prosto - pali. Iako je emisiju Telegraph docekao na noz, okrpio je Daily Mail i Eater, i svi redom, ja mogu da je volim jer sam izmestena i ne znam za trac partije iz lokalnih novina. Samo kratkorocno, i bas kada sam za to raspolozena, uzivam u komadima emisije koje pronalazim na YouTube-u.




Posle Najdzelinog... senzualnog, zavodljivog [recimo to tako] kuvanja, cini se da su otisli korak dalje. Ova zenska je jos ludja i maznija i ja ne varim previse te flerterske fazone. Recepti nisu groundbreaking, ali ni to nam niko nije obecao. Dali su nam poznatu manekenku koja kuva poznatu klopu i prica o svojoj poznatoj  familiji i to - u prelepoj kuhinji. E tu smo.

Za njenom shabby chic english rose kujnom uzdisu gomile sirom sveta, dobro 'ajde, sirom Engleske, a ja im se, evo, prikljucujem.







Ciglice-plocice, a iznad te tapete, kakvo iznenadjenje, pa taj radni sto u slobodnom prostoru - san. Pa cvece, cesma, props, sve. Englezi se uziveli pa su se silno naljutili kada su iskopali da to nije njena kuhinja neko scenografija za emisiju. Zapravo kuhinja koja se iznajmljuje za ovakva snimanja. Well, hello!?

Nego, idemo mi na par trenutno omiljenih segmenata iz emisije The Delicious Miss Dahl:











Ako biste jos, plejlista BBC-ja sa 6 parcica emisije je OVDE, ali je najveci stash kod neihu888.

Ima nesto setno, tinejdzerski nesretno u gospodjici Dal sto mi ne da da je kudim i da pustim drugima da je napadaju. Njena flirty tuga u ovom serijalu sve vreme se marinira u nekoj slanoj usamljenosti i izmamljuje nesto zastitnicko u meni.

Gospodjice Dal, here's a hug. I love your show.

Odoh da pravim neke kolacice.



-------------------------- --------------------------

OSTALI FOOD WEEK POSTOVI:

 





roost









-------------------------- --------------------------

4 коментара:

  1. Kod nas u Deželi emitovali su seriju hmmm, ove...prošle..godine?? Ne sečam se jer sam pogledala samo onaj dio na kojega sam slučajno naletela in gledala do kraja samo zbog "scenske" kuhinje ter čekala, da kamera približi detajle..
    Gospođa Dahla (oženjena za godpodina Jamiea Culluma, kod Miss ne mogu, da ne zaronim u tračerske vode...jer baš u tim rubrikama sam je najviše viđala, naravno onima na visini Voguea)je nekakav glamurozni Multipraktik (u kojega funkcije nemam poverenja)..svakako donaša puno zaradi svima koji je unajme zbog njene prepoznavnosti i celebriteta. A u to još me nervira onaj bambi pogled kad meša testo za kolače bez trunke strasti:I
    Očekujem njenu mini kapusau kolekciju marama..(to bi bilo u njenom stilu).

    ОдговориИзбриши
  2. od nemogučnosti komentiranja u zadnje tri dana prsti su sada brži od munje:D kapusau kolekcija (možda pa i nije tehnička greška...bio kupus kolekcija bi imala sigurno veliki uspeh ako je podpiše Miss D.) ali u onaj tren sam mislila na kapsula kolekciju;)

    ОдговориИзбриши
  3. eto, da mi ne ostane gdja dahl bez komentara, tako jadna i napustena.

    sa ovakvim raznim dopunjujucim komentarima sad mi vec dodjes kao neki spoljni saradnik ;)

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails