26. 4. 2011.

Mazda Stories

Na TV-u je aktuelna serija mini filmica formerly known as reklame. Mazda se predstavlja serijom pricica o vrednostima koje ova kompanija gaji. Zovu se Mazda Stories i zbog njih sam ulovila sebe kako gledam reklame.

Zaposleni u Mazdi, mirni i nasmejani Japanci, pricaju nam kako se Mazda razlikuje od drugih. Po istrazivackom duhu, neprihvatanju uobicajenih nacina, uzivanju u prevazilazenju izazova. Mazda je laksa od drugih, japanski lepa, napravljena da mami na voznju. Na putovanja.




O majstorstvu zanatlija, ucitelju i uceniku, tradiciji pravljenja maceva, cvrstini i fleksibilnosti.




O konju i konjaniku. Na samom pocetku potsecanje da nam u osnovi automobil priza mogucnost da prevazidjemo svoje fizicke datosti. A onda se divne misli savrseno precizno odmerene i formulisane, redjaju...




Pa sasvim novo otkrice, prica o Karakuri lutkama i paralela sa sedistima u Mazdinim automobilima.




Klizeca vrata tradicionalnih japanskih kuca i poredjenje sa vratima automobila. Udobnost i ugodnost. Potpuno odstustvo napora. Neprimetnost.




Balans, stabilnost, rasterecenje za telo, veselje za duh.




Redukovanje tezine automobila cini da sa istim brojem konjskih snaga auto moze da ide brze. Nije da bih ispitivala krajnje granice, ali manja tezina znaci i manju emisiju CO2, so thumb up.




Za jos optimalnije pokretanje vozila posmatrali su bicikliste...




I eto, ako je do sada niste uzimali u obzir, pocnite, a ako imate Mazdu u porodici, good for you. Rekla bih posle ovih prica - dobar izbor. Mazda prkosi konvenciji and I love the way they do it.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

2 коментара:

  1. odgledala sam tek četiri i odlepila! nemam reči. bojim se da ću posle ovog dobrovoljno doživotno biti zaposlena. slična je to poezija :) ;)

    ОдговориИзбриши
  2. apsolutno. privilegovana si sto radis sa japancima. :]

    ОдговориИзбриши

Related Posts with Thumbnails